Buna Seara! Am si eu o rugaminte, daca ma puteti lamuri. sunt in ultimul an la master si de 3 luni de zile lucrez cu contract de colaborare. in septembrie cand dau disertatia pot sa-mi fac dosar pentru acordarea indemnizatiei de somaj? multumesc!
1. Legea 76/2002 spune ca somerii proveniti din absolventi beneficiazã de indemnizaţii de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii.
2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002: Art.15...
(2) Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. De aici ar reiesi ca venitul din contract de colaborare nu este un venit provenit dintr-o activitate autorizata potrivit legii.
4. Dar e bine sa mergeti direct la Agentia de Somaj sa va lamureasca.
Somaj
VeroRAM
Buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)