avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa deschis impreuna
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa deschis impreuna

Suntem mai multe societati pagubite de un alt srl , niciuna nu atingem pragul de 45000 lei dar impreuna trecem peste , putem sa ne asociem si sa depunem impreuna cererea de deschidere a procedurii insolventei? Facem o singura cerere cu creantele noastre cu o singura taxa de timbru sau se plateste de fiecare societate?
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 21:14, 27 Iunie 2011
Fiecare dintre societati depune cererea de intrare in insolventa a debitorului si insumate valorile ttturor este obligatoriu sa depaseasca valoarea prag .

§.2. Cererile creditorilor
ART. 31
(1) Orice creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii prevazute de prezenta lege impotriva unui debitor prezumat in insolventa poate introduce o cerere introductiva, in care va preciza:
a) cuantumul si temeiul creantei;
b) existenta unei garantii reale, constituite de catre debitor sau instituite potrivit legii;
c) existenta unor masuri asiguratorii asupra bunurilor debitorului;
d) declaratia privind eventuala intentie de a participa la reorganizarea debitorului, caz in care va trebui sa precizeze, cel putin la nivel de principiu, modalitatea in care intelege sa participe la reorganizare.
(2) Creditorul va anexa documentele justificative ale creantei si ale actelor de constituire de garantii.
(3) Daca intre momentul inregistrarii cererii de catre un creditor si cel al judecarii acestei cereri sunt formulate cereri de catre alti creditori impotriva aceluiasi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data inregistrarii, existenta dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora si va stabili indeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1) referitoare la cuantumul minim al creantelor, in raport cu valoarea insumata a creantelor tuturor creditorilor care au formulat cereri si cu respectarea valorii-prag prevazute de prezenta lege.
(4) Daca exista o cerere de deschidere a procedurii insolventei formulata de catre debitor si una sau mai multe cereri formulate de creditori, nesolutionate inca, toate cererile de deschidere a procedurii se conexeaza la cererea formulata de debitor.
(5) Daca s-a deschis o procedura intr-un dosar, celelalte eventuale dosare aflate pe rol, cu acelasi obiect, vor fi conexate la acelasi dosar.
sa inteleg ca depunem separat fiecare ca si cum ar fi o coincidenta si daca trecem pragul poate fi admisa cererile noastre?
pneuros a scris:

sa inteleg ca depunem separat fiecare ca si cum ar fi o coincidenta si daca trecem pragul poate fi admisa cererile noastre?

Primul creditor inregistreaza o cerere de deschidere a procedurii , ceilalti inregistreaza cererile la acelasi nr de dosar !
Fiecare creditor plateste taxa de timbru 120 lei si 0,30 lei TJ
Am vorbit la un cabinet de insolventa si mi sa spus ca nu se poate deschide insolventa doar daca este atinsa valoarea prag de fiecare creditor, oare sa nu stie ei legea corect?
pneuros a scris:

se poate deschide insolventa doar daca este atinsa valoarea prag de fiecare creditor


Corect!
Puteţi totuşi cumpăra creanţa celui de-al doilea creditor astfel încât să atingeţi valoarea prag de 45.000 lei.

Alte discuții în legătură

Insolventa Camelia Mainea Camelia Mainea deschiderea procedurii de insolventa la cererea creditorului (vezi toată discuția)
Cerere faliment fara pragul sumei ContSters69460 ContSters69460 buna ziua, am auzit pe un post de televiziune o dezbatere despre faptul ca se poate cere falimentul unei societati, fara a mai fi necesar stabilirea pragului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! diana.iacob1 diana.iacob1 As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in privinta procedurii de insolventa. O firma ne datoreaza o suma si nu reusesc sa-i recuperez si m-am gandit ca ... (vezi toată discuția)