Avand raspunsul scris la sesizarile d-voastra, -ati spus ca ati facut sesizare la diverse autotitati, nu aveti alta cale decat instanta-cu o actiune in OBLIGATIA DE A FACE-ca parati, societatea respectiva prin d-l X(patronul spalatoriei), Municipiul prin primar(deci orasul prin primar, deoarece acesta semneaza autorizatia de functionare).
In plus, ca spalatorie auto, au acord de mediu? La ce distanta este amplasata respectiva spalatorie?Vedeti unde este deversata apa uzata- cu acest lucru puteti sa-i cam prindeti-deoarece trebuie sa aiba amenajat un bazin decantor,(la sistemul de gospodarire a apelor, puteti intreba-nu au voie sa verse apa uzata in fosa septica sau canalizare).Trebuie sa aiba aviz de la Gospodarirea apelor!!!Si nu in ultimul rand, masurarea db., cu ajutorul Directiei de sanatate publica, acestia au sonometru.
Toate acestea , le puteti face inainte de instanta.Probabil ca nu sunteti singurul in aceasta situatie, in zona-mobilizati si pe ceilalti si faceti o petitie comuna.
toate cele mentionate au fast facute...amplasarea...ar fi mai mult de 14 m...poate 15...cat despre sanatate, mediu...decibeli masurati...au fost masurati....iar patronii se tineau de brau cu angajatii de la sanatate...se pare ca se cunosteau si ghiciti ce.....se incadreaza in norme....au masurat... ulterior am achizitionat si un sonometru si valorile la limita geamurilor trec de 70 db.....dar de...nu e sonometrul de la sanatate... ca altfel nu trecea de 50-60(al lor)...sunt "colorate" aceste institutii......in raspunsul oficial spunj ka acestia se incadreaza in limite dar au facut recomandari......deci nu ne putem baza pe ei...mai ales pe plan local...ca deh...mai spala unu masina...care mai il stie pe altu de la sanatate , mediu etc...un cerc vicios....autoritati........de aceea revin cu intrebarea...pe cine sa actionez in judecata si pe ce criteriu.....pe patron...pe mediu...pe sanatate...pe primarie...la care as avea mai multe sanse ???
Mai incercati , deoarece in instanta este cale lunga, cheltuiala mare, la Politie-
faceti o sesizare, conform legii si art.de mai jos-dar nu o faceti la Politia locala ci o trimiteti pe e-mail, de pe site politiei romane, ca o sesizare.
Venind sesizarea , nu local ci prin sesizare de la un for superior, va fi totusi, altfel.O faceti si in fiecare zi, daca va fi cazul.
Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 387 din 18 august 2000, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează :
1 La articolul 2, punctele 29 va avea următorul cuprins:
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 13,00-17,00 şi 21,00-09,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice şi în locuinţele persoanelor fizice;