avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... zgomot în bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

zgomot în bloc

Bună ziua,

Unul dintre vecinii mei obişnuieşte să asculte muzică la un volum din cale afară de mare. De obicei ascultă ziua. Discuţiile cu persoana respectivă nu au dus la niciun rezultat. Întrebarea este: există vreo cale legală ca să îl constrîng să reducă volumul sonor? Are rost să mă adresez poliţiei?

Mulţumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 12:42, 24 Martie 2011
Exista cale legala:Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (**republicata**) (*actualizata*) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice,

ART. 2
Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in
astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
ART. 7
Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau subofiterii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari, subofiterii sau militarii din jandarmerie, angajati pe baza de contract.
In cazul contraventiilor pentru care legea prevede sanctiunea amenzii, agentul constatator, o data cu constatarea aplica si sanctiunea.
"Alaturi” de cele mentionate mai sus...
Ideal ar fi – pt o rata mai mare de succes - sa aveti semnaturi de la mai multi vecini nemultumiti si sa chemati un agent sa constate ca volumul sonor este peste media admisa.
Mai ramane ca organul sesizat despre neplacerile pe care vi le provoaca vecinul respectiv sa se deplaseze si sa constate ceea ce reclamati...
ªi unde ar fi cel mai bine să fac reclamaţia: la poliţie sau la primărie?
As paria pe politisti...
Reclamati mai intai la politistul de proximitate (isi desfasoara activitatea la sectia de care apartine strada dv – administratorul de bloc ar trebui sa stie numele acestuia), care are rolul de a media neintelegerile dintre cetateni.
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2008
trope_doi, utilizator
Subscriu pentru politistul de proximitate.Vedeti si aici: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în privința ordini și liniștii publice 2023 (vezi toată discuția)
Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Nesimtirea preotilor si cum se poate lupta legal impotriva ei S_Manuel S_Manuel Am, si probabil nu sunt singurul in aceasta situatie, o problema legata de, poate un singur preot, poate de biserica in general... In urma cu vre-o 12 ani, s-a ... (vezi toată discuția)