avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Nesimtirea preotilor si cum se poate lupta legal ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Nesimtirea preotilor si cum se poate lupta legal impotriva ei

Am, si probabil nu sunt singurul in aceasta situatie, o problema legata de, poate un singur preot, poate de biserica in general... In urma cu vre-o 12 ani, s-a inceput constructia unei biserici in cartierul in care locuiesc. Fara sa se ceara acordul, sau cel putin pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic. In fine, s-a inceput pe un teren unde inainte de 89 erau gradini, dupa 89 a fost loc de joaca pentru copii. Au facut o graopa, pe care au lasat-o asa cam 2 ani. Au facut apoi o fundatie, pe care au lasat-o asa vre-o 2 ani. Dupa inca 2 ani s-au apucat si au terminat hardughia de biserica. Per total constructia ei a durat cam 10 ani. Acum, unde inainte de biserica imi rasarea soarele in camera, imi rasare soarele in spatele bisericii. Si unde este problema... Pai, de ceva timp biserica s-a montat un difuzor afara, direct spre geamul meu, si zilnic eram obligat sa le ascult slujbele de la ora 8 dimineata pana pe la 12, daca rezistam sa stau in casa (eu lucrez de la 6 seara la 2 noaptea, si ajung acasa cam pe la 3 noapte). Ca sa va faceti o idee, stateam in casa, cu geamu inchis (tamplarie termopan), cu castile pe urechi si auzeam perfect ce se canta la biserica suprapus peste ce muzica ascultam. Am facut plangeri la politie, care a declinat competenta catre garda de mediu, care a inceput prin a ma intreba pe mine daca constructia are autorizatie!!! S-a intamplat ceva, si vechiul difuzor a fost inlocuit cu unul mai mic. Pe care il aud prin geamul inchis si cu castile pe urechi.

Deci, care sunt caile legale pentru ai forta pe acesti nesimtiti sa-si tina slujbele IN BISERICA si SA NU MA MAI DERANJEZE cu slujbele lor, sau cu toaca lor, sau cu clopotele lor, despre care am uitat sa spun, dar cronometrat, le trag dimineata 15 minute continuu.

PS. Daca aveti nevoie de lamuriri, va stau la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:21, 5 Decembrie 2012
Daca la nivelul bisericii nu gasiti intelegere sesizati oficial conducerea acesteia ,exista un mitropolit si staruiti la autoritati= politie ,garda de mediu
Ca sa fie complect "meniul" mai depuneti o plangere la primarie cat si la Departamentul de Igiena a Mediului, din Cadrul Directiei de Sanatate Publica.

Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, prevede:

Art. 1. - Pentru asigurarea climatului de ordine si liniste publica necesar desfasurarii normale a activitatii economice si social-culturale si promovarea unor relatii civilizate in viata cotidiana, cetatenii sunt obligati sa aiba un comportament civic, moral si responsabil, in spiritul legilor tarii si al normelor de convietuire sociala.

Art 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;

Art. 3. - (1) Contraventiile prevazute la art. 2 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
b) cu amenda de la 2.000.000 lei la 10.000.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 14), 18), 26), 28) si 30);
c) cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevazute la pct. 2), pct. 5)-7), pct. 10)-12), pct. 15), 17), 21), 22), 29), 291), 31) si pct. 35);

Art. 7. - (1) Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau subofiterii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari, subofiterii sau militarii din jandarmerie, angajati pe baza de contract .

(2) In cazul contraventiilor pentru care legea prevede sanctiunea amenzii, agentul constatator, o data cu constatarea aplica si sanctiunea.

Masuratorile privind nivelul de decibeli se fac cu un aparat numit sonometru si limitele maxime admise in interiorul locuintei, sunt de 35 db pentru intervalul orar cuprins intre 6.00-22.00 si de 10 db pentru intervalul orar cuprins intre 22.00-6.00, conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr.536/1997.

De regula majoritatea autoritatilor ,in asftel de situatii se retin a aplica sanctiuni unitatilor de cult si reprezentantilor acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie - ore de liniste Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege cu orele de liniste la Asociatie de Proprietari,si ce interval orar este. Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna seara.locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar terasa ... Carază Elena Carază Elena .Buna seara..Locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar, terasa fiind la 8m de geamul meu.In fiecare seara pune muzica și cei prezenți urlă si fac ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului latra foarte mult si puternic micael108 micael108 Va rog sa-mi indicati daca exista legislatie privitor la relatiile intre vecini cu referire la nivelul zgomotului produs intre gospodarii. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)