avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violenta in casa proprie de catre un cunoscut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violenta in casa proprie de catre un cunoscut

buna ziua,as dori sa imi raspunde-ti la urmatoarea intrebare:Care sunt pasii de urmat in urma unui conflict in casa mea,care sa sfarsit cu lovire dovedit prin certificat medico-legal.ar trebui facuta plangere la politie dupa care,ce anume?si care este amenda sau pedeapsa in cazul in care ajung la tribunal?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 09:20, 18 Mai 2011
In functie de zilele de ingrijire medicala necesare pentru vindecare precizate in certificatul medico-legal fapta va fi incadrata la "lovire sau alte violente" sau la vatamare corporala.
Daca fapta este savarsita de un membru de familie, pedeapsa va fi mai mare.
Pedeapsa poate fi amenda sau inchisoare, depinde de gravitatea ei si de antecedentele penale ale faptuitorului.
Trebuie sa depui plangere prealabila la politie sau la procuror.
Ati dat date insuficiente referitoare la circumstantele in care a avut loc evenimentul
Daca apreciati ca sunt intrunite conditiile si exista elemente temeinice care sa probeze savarsirea unei infractiuni,puteti formula plangere la parchetul responsabil care dupa analiza va dispune masurile necesare ,eventual declinare catre politie pentru efectuarea de cercetari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost batuta de prietenul meu-plangere penala bubulina_nico bubulina_nico prietenul meu ma batut fpoarte tare am scos un certificat medico legal ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a sta acolo unde ai este locul:(( va rog ... (vezi toată discuția)
Cred ca sunt chemat in instanta Alexz Alexz In urma cu cateva zile am avut o altercatie cu un baiat el m-a lovit si vazand ca vrea sa continue am inceput sa il lovesc si eu,dupa ce s-a terminat bataia el ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala dre_andrei dre_andrei buna ziua. am o problema. mama mea si cu sora mea se certau din cauza unor sticle cu o femeie de 35 de ani. dupa cearta (ea le-a injurat) aceasta si-a chemat ... (vezi toată discuția)