avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand primesc indemnizatia pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand primesc indemnizatia pentru CCC?

Daca am bagat dosarul pe 07.04.2011,cand ar trebui sa primesc indemnizatia,respectiv alocatia de stat?Cat imi va scadea din bani daca am nascut pe 09.03.2011?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:21, 18 Mai 2011
1. Din OUG 111/2010:
Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

(2) Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.

(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.

(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

(5) Contestatiile formulate impotriva deciziei prevazute la alin. (3) se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Ar fi bine sa va interesati la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale in ce stadiu se afla dosarul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc cutepov cutepov Care este termenul legal de solutionare a unui dosarCCC?Domni da la AJPIS au obligatia de a da informatii despre solutionarea dosarului?Daca nu mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil avezoc avezoc buna ziua exitsa o lege/ordin etc prin care indemnizatia de crestere a copilului se plateste in maxim 3 luni de la depunerea dosarului? multumesc (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani vali2588 vali2588 BUNA ZIUA, MA NUMESC IONELA SI AM SI EU O INREBARE PTR DUMNEAVOASTRA.AM NASCUT PE DATA DE 2 APRILIE SI A DEPUS DOSARUL DE INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL PINA LA ... (vezi toată discuția)