avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie

Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent.
Urmeaza sa ma casatoresc.Viitorul meu sot vrea sa imi doneze casa in care locuieste ,primita tot prin donatie de la frate cu multi ani in urma.Toti din familia sotului sunt de acord cu aceasta hotarare.Dar, sotul are un copil minor din prima casatorie.Intrebara mea este :poate fi atacata donatia de acest mostenitor ?ce act nu poate fi atacat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bianca.bonnie , utilizator 11:17, 18 Mai 2011
Buna ziua,

1. Copilul va putea ataca actul de donatie, acesta fiind mostenitor rezervatar al viitorului dumneavoastra sot.
Dar, pe de alta parte, si donatia primita de la frate poate fi atacata, la randul ei de mostenitorii rezervatari ai fratelui.
2. In principiu, singurul act neatacabil ar fi un contract de vanzare -cumparare, incheiat acum intre dvs si viitorul sot, pana la momentul incheierii casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ileana-carmen ileana-carmen Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: Tatal meu este casatorit a doua oara si nu are copii din aceasta casatorie. Din prima, casatorie, ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament catalinntn catalinntn Fratele meu doreste sa-mi doneze un apartament. Intrebarea este : poate revenii dupa un anumit timp(sa zicem citiva ani), asupra donatiei si sa-mi ceara ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren dolinay dolinay Buna ziua. Mama are un teren pe care a fost eliberat o autorizatie de construire. Constructia am efectuat noi, eu si sotul meu, astfel ne am inteles sa facem o ... (vezi toată discuția)