avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune de creanta internationala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune de creanta internationala

Pentru notificarea cesiunii unei creante cu debitorul cedat aflat in Germania (cedentul si cesionarul in Romania), cum procedezi ? Se aplica dreptul roman sau german ? Te adresezi executorului din Romania sau unui organ similar din Germania? Si daca te adresezi executorului din Romania, acesta cum va indeplini procedura de comunicare?
Cel mai recent răspuns: mambosiria , utilizator 01:31, 11 Iulie 2008
Interesanta problema...#-o

Putem vorbi de locul contractului si de regulile aplicabile unui contract dupa locul de incheiere?

Iar, ca o consecinta, executorul cred ca ar trebui sa traduca actele in germana, la fel ca la citatii.

Asta ar fi un raspuns pe logica lucrurilor, nu neaparat pe lege.

Totusi ati intrebat si un executor?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
mitzarollerista, utilizator
Atat potrivit dreptului international roman (Art 120 Legea 105/1992) cat si potrivit dreptului international german, dreptul aplicabil este dreptul romanesc...
Notificarea trebuie deci facuta conform dreptului romanesc.
E un pic mai nuantat cred: inteleg ca avem o cesiune sub legea romana intre un cedent si un cesionar romani.. Nu stiu ce zice DIP german dar cel roman spune ca cesiunea e supusa legii creantei cedate, cu exceptia cazului in care partile (cedentul si cesionarul adica) aleg alta lege. Care e legea creantei cedate? Daca e romana e ok. Daca legea creantei cedate nu e romana atunci alegerea legii romane trebuie acceptata de catre debitorul cedat pentru ca altfel nu-i este opozabila. Si daca nu-i e opozabila alegerea altei legi eu zic ca te intorci la principiul expus prima data si anume in raporturile cu debitorul cedat e aplicabila legea creantei cedate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta mimiimp mimiimp cesiunea de creanta, pentru a fi opozabila tertilor, inclusiv debitorului cedat trebuie notificata acestuia prin executor judecatoresc (Obligatii-Statescu si ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)