Pentru notificarea cesiunii unei creante cu debitorul cedat aflat in Germania (cedentul si cesionarul in Romania), cum procedezi ? Se aplica dreptul roman sau german ? Te adresezi executorului din Romania sau unui organ similar din Germania? Si daca te adresezi executorului din Romania, acesta cum va indeplini procedura de comunicare?
Atat potrivit dreptului international roman (Art 120 Legea 105/1992) cat si potrivit dreptului international german, dreptul aplicabil este dreptul romanesc...
Notificarea trebuie deci facuta conform dreptului romanesc.
E un pic mai nuantat cred: inteleg ca avem o cesiune sub legea romana intre un cedent si un cesionar romani.. Nu stiu ce zice DIP german dar cel roman spune ca cesiunea e supusa legii creantei cedate, cu exceptia cazului in care partile (cedentul si cesionarul adica) aleg alta lege. Care e legea creantei cedate? Daca e romana e ok. Daca legea creantei cedate nu e romana atunci alegerea legii romane trebuie acceptata de catre debitorul cedat pentru ca altfel nu-i este opozabila. Si daca nu-i e opozabila alegerea altei legi eu zic ca te intorci la principiul expus prima data si anume in raporturile cu debitorul cedat e aplicabila legea creantei cedate.
Cesiune de creanta
mimiimp
cesiunea de creanta, pentru a fi opozabila tertilor, inclusiv debitorului cedat trebuie notificata acestuia prin executor judecatoresc (Obligatii-Statescu si ... (vezi toată discuția)