avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... calculul vitezei de deplasare in starea de pericol ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

calculul vitezei de deplasare in starea de pericol potential sau iminent

in expertiza un obiectiv a fost viteza de deplasare in momentul aparitiei starii de pericol (nu se precizeaza ce fel de pericol, potential sau iminent) iar formula este diferita de cea pe care am gasit-o intr-o disertatie privind metodologia intocmirii expertizei tehnice auto. se ia in calcul si greutatea vehicului care stationa si a fost lovit . nu contest ca formula nu este buna, dar la modul de descriere scrie una dar inlocuieste valorile cu altele care nu sunt descrise. la greutatea masinii lovite se iau in considerare mai putine persoane decat in realitate, adica una in loc de doua, cu toate ca daca se pun 2 creste viteza de deplasare calculata ! in formula apare Si (S indice i) care nu scrie ce reprezinta si este inlocuit in calcul cu Larc, lungimea arcului de cerc raportat la lungimea corzii. se pot face obiectiuni privind aceste inexactitati? si o ultima intrebare :daca solicit ca obiectiv " stabilirea distantei la care se afla vehicolul fata de locul impactului in momentul declansarii starii de pericol iminent" se poate concluziona ca distanta pana la impact a fost prea mica pentru evitarea coliziunii avand in vedere si faptul ca vehicolul lovit era oprit mai mult de 65% din latime pe carosabil (un obiectiv stabilit in expertiza a fost cat era pozitionat pe carosabil vehicolul lovit) ?" .multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:41, 21 Mai 2011
Metodologia de determinare a vitezei(lor) de deplasare a(le) autovehiculului(elor) difera de la caz la caz in functie de modul de producere a accidentului si de urmele conservate dupa accident. Nefurnizand date concrete si complete nu pot sa va dau un raspuns concret. Reveniti cu amanunte.
un autoturism a intrat in coliziune cu un jeep care era oprit partial pe acostament . soferul autoturismului a declarat ca a vazut jeepul stationat de la o distanta de 300 m, dupa parerea mea atunci s-a declansat starea de pericol potential. a fost depasit de un alt autoturism care a redus viteza si s-a pozitionat paralel cu jeepul oprit, iar din cauza acelui autoturism nu a mai avut spatiul si timpul necesar opririi in siguranta fiind nevoit astfel sa "aleaga" cu care din cele 2 vehicule sa intre in coliziune, astfel ca a tras dreapta de volan, intrand in coliziune cu jumatate din partea dreapta in jumatate din partea stanga a celui oprit. datorita fortelor de impact cele doua veficule au suferit impulsuri carora vehicolul oprit s-a deplasat pe o lung. de 5 m catre inainte cu inclinatie spre stanga fata de axul drumului iar celalat vehicul s-a deplasat catre inapoi fata de directia de mers efectuind o miscare translatie-rotatie de 90 grd. oprindu-se pe axul drumul perpendicular pe acesta cu fata spre acostamentul dreapta. pozitia vehicolului lovit nu a putut fi determinata prin masuratori intrucat a fost mutat imediat dupa impact de catre unul din ocupantii acestuia ptr ca "incurca circulatia". s-au descoperit 2 urme de tarare. un obiectiv a fost stabilirea vitezei autoturismului in momentul aparitiei starii de pericol. formula de calcul a fost v1=(1+Ga2/Ga1)radical[(254 x Øred x Si)/ke].am inteles ce este Si dar nu am inteles de ce la Ga2 -greut.veh.lovit a pus greut. unui singur ocupant cand au fost doi in vehicul. la Ga1 a pus nr corect de pers. din vehicul. din impact vehiculul lovit trebuia sa se duca spre dreapta si nu spre stanga cum au declarat martorii. ideea este daca se poate determina distanta de la aparitia starii de pericol iminent pana la impact, viteza la aparitia acestei stari , si daca se putea evita accidentul datorita distantei prea mici prin aparitia acelui vehicul care a disparut de la locul accidentului.(acela nu a fost lovit). sper ca am pus niste intrebari pertinente. cu multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier jupanu_cristi@yahoo.com jupanu_cristi@yahoo.com mergeam dinspre ploiesti spre bucuresti pe banda nr 2 cu viteza redusa deoarece aveam o masina in fata care mergea incet am fost depasit de pe banda 2 pe banda ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala craciun ioan-adrian craciun ioan-adrian buna ziua,anul trecut in luna iulie in timp ce ieseam de pe un drum comun ,pe unul judetean;dupa ce in prealabil mam asigurat si eram semnalizat precum ca ... (vezi toată discuția)