va scriu pentru a putea primi cateva sugestii in ceea ce priveste o problema legata de o proprietate a parintilor mei, poate ca nu o sa intru in foarte multe detalii doar pe scurt:
- parintii mei au cumparat o proprietate prin anul 1986(casa+teren) de la o persoana.
aceasta persoana avea o suprafata de, sa zicem 2880m,pe numele lui inscris in cartea funciara si coala cadastrala
- aceastra suprafata a dobandit-o prin cumpararea celor 3 parti de la fratii lui. in total fiind 4(cu ale lui), toate figurand in cadastru, cu nr. topo si toate cela.-
- deci prin urmare, parintii mei au cumparat toate cele 4parti de la aceasta persoana, fiind trecuti ulterior ca si proprietari asupra acelor parti.-
- persoana de la care si-a cumparat parintii casa+terenul si-a lasat pe unul dintre frati sa locuiasca pe o parte de teren,pe o suprafata de un sfert, exista 2 case, una al parintilor si cealalta a acelui frate,dar amandoua sunt pe suprafata pe care tatal meu a cumparat-o prin vanzare-cumparare si care sunt trecuti la el ca si proprietar pe intreaga suprafata.
- acel frate a decedat iar acum fiica lui cu ajutorul a 2 notari s-a trect in coala cadastrala, si deschizand proces i s-a dat propritate de drept prin uzucapiune jumatate din cei 2880m, ei locuind acum doar pe un sfert din aceasta suprafata
- prin aceasta sentinta acum ea trece pe terenul unde locuim cu parintii si unde sestet construita casa
- dilema este ca si tatal meu a deschis un proces prin care cerea modificarea colii cadastrale, ca ei sa nu mai fugureze in ea iar sentinata a fost ca aceasta coala ramane cum este in prezent, adica tatal meu cu 3 parti si ei cu 1 parte.
INTREBAREA MEA ESTE : CUM S-A PUTUT CA IN ACEEASI PROBLEMA TATAL MEU SA PRIMEASCA O HOTARARE PRIN CARE I SE SPUNEA CA NU I SE VA MODIFICA SUPRAFATA, IAR CELORLATI SA PRIMEASCAO SUPRAFATA IN PLUS INCAT UN INTREG SA SE IMPARTA IN 2???
CE SE POATE FACE??? E CLAR CA TOTUL ESTE O MASCARADA!!
CUM SE POATE ATACA??
VA ROG MULT UN RASPUNS
MULTUMESC
cred ca e vorba de uzucapiunea scurta-10 ani, adica au dobandit proprietatea in urma posesiei lor de peste10 ani.
nu prea vad ce cale ar mai fi, astata timp cat instanta s-a pronuntat asupra uzucapiunii.
era bine ca tatal dvs. sa fi facut inscrierea in cadastru, inainte de a face acestia proces de uzucapiune.
TATAL MEU ESTE PROPRIETAR, INSCRIS IN CADASTRU PE ACEL TEREN CARE A TRECUT IN PROPRIETATEA CELEILATE PERSOANE PRIN UZUCAPIUNE, SENTINTA NU ESTE DEFINITIVA, E CU RECURS
ACUM TATAL MEU MAI POATE SA REVENDICE ACEL TEREN???
VA ROG MULT SA-MI TRIMITETI CAREVA VREUN RASPUNS, SA STIM DE UNDE SA O LUAM
Stimata doamna,in speta dvs trebuie vazut dosarul de prima instanta pentru ca sunt multe aspecte care pot fi in aperenta neglijabile dar care sa poata hotari soarta procesului in favoarea dvs.Pe fondul chestiunii sesizez o aparenta de nelegalitate care rezida in exprimarea dvs"s-au inscris in coala cadastrala cu ajutorul a doi notari",deci fara drept.Singura mea sugestie este sa luati legatura cu un avocat de litigii care sa vada dosarul si sa verifice legalitatea solutiei date de prima instanta.La prima vedere persoana tolerata nu avea dreptul la imobil dar nu intotdeauna lucrurile sunt asa cum par a fi.Cu stima! avocat Constatin Patraulea