avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum cumpar de la persoane fizice?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum cumpar de la persoane fizice?

Buna ziua!
Am deschis un service gsm si as vrea sa stiu care este forma legala a cumpararii telefoanelor gsm de la persoane fizice?
Daca cumpar de la o persoana fizica un telefon folosit pe care ulterior vreau sa-l vand ce acte trebuie completate de vanzator?
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 21:50, 18 Mai 2011
Parerea mea este ca va complicati un pic. Intr-adevar circuitul logic este cel descris de dv. achizitie obiect defect, reparatie si revanzare. Problema este ca daca puneti in vanzare telefoanele trebuie sa respectati prev. legale privind garantia si postgarantia aparatului, certificat de conformitate, precum si celelalte obligatii ca si cum dv. le-ati produce. De asemenea apar complicatii si in contabilitate dv. cumparind fara tva si la vinzare datorind tva care se calculeaza si la pretul de achizitie pe care l-ati platit ceea ce duce la o micsorare in final a adaosului dv. etc.
Mult mai simplu este sa va organizati ca si unitate de consignatie , in care pe baza de borderou si un contract de consignatie tipizat achzitionati aparatele utilizate de la populatie, platiti la achizitie c/val lui cu dispozitie de plata. le puneti in vanzare si datorati taxe numai pentru comisionul pe care il percepeti prin borderoul de achizitie. In fapt e aceeasi operatiune numai ca in a doua situatie la baza activitatii dv. sta Contractul de consignatie. Daca si mentionati clar in titlul magazinului si prin afise, si pe bon sau factura aceasta activitate si raspunderea dv. ulterioara este limitata, nu mai raspundeti pentru defectele ascunse ale marfii. Marfa se va vinde , fiind primita de la populatie conform clauzei "vazut placut". Va fi o mica problema cu cheltuielile de reparatie dar va va informa pe larg contabilul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de consignatie gsm mirelhome mirelhome buna ziua am si e o intrebare am un sercice gsm in cadrul caruia am si consignatie cum as putea sa vand si eu telefoane dar nu in regim de consignatie ca ... (vezi toată discuția)
Documente necesare functionare intreprindere individuala -service calculatoare si gsm Dl_Sandu Dl_Sandu Care sunt documentele contabile obligatorii ce trebuie intocmite de o Intreprindere Individuala -service calculatoare si telefoane,neplatitoare de TVA,fara ... (vezi toată discuția)
Factura pentru contract de consignatie Kovacsdaria Kovacsdaria Buna Lucrez la o firma de telefonie mobila si as dori sa stiu cum se face o factura in regim de consignatie.Stiu cum se inregistreaza in contabilitate ,dar la ... (vezi toată discuția)