avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii recuperare sume din FAMBP
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

recuperare sume din FAMBP

Buna ziua .Am o mare nedumerire .Cum se pot recupera sumele suportate de catre angajator pentru plata indemnizatiilor pentru concedii medicale ale salariatilor, pentru boala profesionala. Am intrebat si la casa de pensii si la casa de sanatate ,nu m-a lamurit nimeni. va multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 11:11, 4 Iunie 2011
Dacă aveţi concediile medicale ale salariaţilor consider că trebuie să faceţi un dosar de recuperare către sănătate.Atenţie că recuperarea se face pe trei luni în urmă.Dar mai bine mergeţi cu concediile medicale la casa de sănătate şi întrebaţi pe inspectorul care răspunde de recuperare bani aferenţi concediilor medicale
Se face dosar pentru rambursarea sumelor achitate ca indemnizatie concedii medicale numai pentru sumele suportate de FNUASS.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- cerere tip (o gasiti pe site-ul casmb)
- exemplarul roz al certificatului medical
- borderou cu certificatele medicale pe care le depuneti
- copie de pe declaratia 112 (validata) + anexa 1.1 a declaratiei 112
Din cat stiu eu, indemnizatia pt CM de boala profesionala nu se suporta de FNUASS ci din fondul de risc si accidente la fel ca si CM cu accident de munca.
Daca indemnizatiile platite depasesc suma calculata pt fondul de risc si accidente, problema e in curtea Casei de pensii.

Legat de recuperarea sumelor ce depasesc contributia la fondul de risc si accidente eu nu stiu sa fie vreo procedura in vigoare, de aceea ma gandesc ca singura posibilitate de recuperare a acestor sume este prin declaratia 100 platind mai putin.
Prin urmare luati legatura cu ANAF-ul :)

Certificatele trebuie depuse la casa de pensii si anual se va face o evaluare a riscurilor din unitatea dvs si se va actualiza cota de contributie la acest fond de risc si accidente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar recuperare concedii medicale in 2018 roxana69 roxana69 Am vazit pe site-ul CNAS ca in 2018 trebuie adaugate la dosarul de recuperare concedii medicale si urmatoarele documente: Baza de calcul a concediilor ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume cm, de la fnuass cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am o salariata care pe toata durata sarcinii, a stat in concediu medical, acordat fie de medicul de familie, fie de ... (vezi toată discuția)
Certificat concediu medical mihteo mihteo Ce face institutia cu Certificatul medical al unui salariat? Se mai depune la Casa de sanatate? Daca da, in ce termen? (vezi toată discuția)