avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ordin de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ordin de compensare

Ordinul de compensare poate fi emis pe o data anterioara achizitiei formularelor de compensare?
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 09:59, 19 Mai 2011
se poate , dar ... fortat , evident ; dar de ce conteaza data ?
deoarece am primit adresa de infiintare a popririi asiguratorie ,eu fiind tert poprit dar avand si sume de recuperat de la debitor si doream sa compensez sumele cu o data anterioara instiintarii
lucrurile se complica un pic : daca antedatati compensarea , practic nu mai aveti calitate de tert poprit la data infiintarii popririi in timp ce clientul dvs este dator ; ar trebui ca si clientul sa opereze compensarea la aceeasi data cu dvs, dar nu cred ca poate pentru ca deja a comunicat executorului ca datoreaza sume ; sper ca am inteles despre ce este vorba in speta :)
Daca aveti sume de recuperat de la client eu zic sa scrieti o adresa catre executor in acest sens. Nu cred ca are voie sa puna poprire pe intreaga suma datorata de dvs daca aveti si de recuperat.
Totodata, eu zic sa nu va complicati viata prin compensari antedatate ca nu stiti niciodata ce se poate intampla si o sa aveti probleme si mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)
Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)