avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu de cotizare

in 1998 ,mama a lucrat ca zilier in agricultura timp de 6 luni; aceasta perioada poate contribui la calculul vechimii in munca, in vederea pensionarii?a implinit 56 ani in ianuarie 2011;pentru aceasta perioada nu a platit nici o contributie catre stat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:39, 18 Mai 2011
Constituie stagiu de cotizare perioadele pentru care s-a datorat contributia de asigurari sociale si perioadele pentru care s-a datorat si platit contributia de asigurari sociale, dupa caz (art. 48, alin. 1 din Legea nr. 263/2010). Prin urmare perioada respectiva nu este stagiu de cotizare in sistemul public de pensii.

Art. 48
(1) In sistemul public de pensii, stagiul de cotizare se constituie din insumarea perioadelor pentru care s-a datorat contributia la bugetul asigurarilor sociale de stat de catre angajator si asigurat sau, dupa caz, s-a datorat si platit de catre asiguratii prevazuti la art. 6 alin. (1) pct. IV si VI si alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea vechimii in munca de la o firma inchisa MarisM MarisM Buna ziua, Va solicit un sfat daca se poate : am lucrat la o firma de servicii in perioada 2005-2010. In 2011 firma a intrat in insolventa cu frauda ... (vezi toată discuția)
Dovada vechimii în munca Silvi7 Silvi7 Buna ziua,daca am carnetul coplectat la zi,nu dovedeste ca beneficiez de toata vechimea inscrisa in el?Daca angajatorul nu a platit cotizatia la asigurari ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca nebunica nebunica As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)