avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... referitor la citirea contorului de curent
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

referitor la citirea contorului de curent

Este vorba despre o casa nelocuita. Binenteles este incuiata, poarta la fel. Am primit regulat facturile de curent, insa, intre ele sunt 2 de "citire", nu de "estimare" a indexului. Avand in vedere ca eu nu le-am comunicat indexul, si nimeni de la Electrica nu mi-a solicitat permisiunea de a intra pentru citirea contorului (nu este vizibil decat daca se intra in casa), mi se pare o ilegalitate. Normal ca respectivii nu au intrat prin efractie, dar asta inseamna ca datele (indexul) este scos de ei din burta. Difera de ceea ce indica contorul, dar ceea ce ma deranjeaza mai mult e faptul ca pe facturile de estimare apare consum, desi in contractul incheiat cu ei rezervarea de consum este 0 KW.
Am luat legatura cu Electrica, dupa 15 min de discutii a ramas ca verifica cine a "citit" contorul, si ma suna ei a doua zi. Dar a trecut mai mult de o saptamana, si... or fi uitat :D

Ce ar trebui sa fac, sa incer sa iau legatura cu ei, sa fac reclamatie la ANPC, sau... sa depun plangere pentru intrare prin efractie?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:49, 18 Mai 2011
Daca nu locuieste nimeni la acea adresa trebuia anuntat la furnizor si nu v-ar fi trecut nici un index. Se depunea o hartie la caseria unitatii.
Apoi da, se mai intampla ca cititorii sa mai puna "din burta".
george_neagu a scris:

Daca nu locuieste nimeni la acea adresa trebuia anuntat la furnizor

A fost anuntat. Tocmai de aceea rezervarea de consum din anexa contractului a fost stabilita la 0 KW, am mentionat mai sus.
Initial sesizati oficial conducerea regiei de situatia contradictorie
Ulterior daca in termen de 30 de zile nu primiti raspuns ,puteti sesiza oficial OPC
In conditiile in care singur recunoasteti ca nu s-a intrat prin efractie ,nu se justifica sa demarati o plangere care nu este intemeiata
Bun. Atunci mai pistonatii, mai mergeti pe la ei. Am inteles ca au fost receptivi si v-au promis ca rezolva. Mai asteptati si inca nu mergeti la opc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Energie electrică facturată in avans= împrumut de la consumator ... CBM CBM Energie electrică facturată in avans= împrumut de la consumator cu dobândă zero,cam așa arată situația. Detalii:furnizorul de energie electrică a ... (vezi toată discuția)
Enel solicita plata a 10000 lei consum estimat. putem contesta estimarea ? Guest123123 Guest123123 Enel solicita plata a 10000 lei (consum estimat de 14700 kw pt doi ani), dupa ce i-am solicitat sa verifice contorul care nu isi modifica index-ul si au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste ... alina_florea@yahoo.com alina_florea@yahoo.com Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste NIMENI in apartament, asociatia este instiintata de acest aspect. De asemenea am ... (vezi toată discuția)