avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la succesiune

buna ziua as dori o informare mai detaliata am o problema ff grava .sunt din bv si acum muncesc de 9ani in italia.mama a avut 2 copi din 2 casatori fratele si eu an 1984 tatal lui a decedat si ia ramas bani si casa mostenire unicului fiu adica fratemiu din acel moment fratele sa luat cu bautura si a ajuns ca un boschetar locuiam ampreuna cu mama care al antretinea cu mancare etc.an anul 2001 mama find bolnava a vandut apartamentul nostru si neam mutat an casa fratelui unde mama mea a restructurat casa cu bani de la bloc an 2003mama a murit eu am suportat toate cheltuielile intrand si an datori pt care am fost nevoita sa las copilu de 14 ani cu fratele acasa si sa vin la munca an italia eu am modernizat casa lui am facut separat din grajd si sura o alta casa am investit toata munca mea si a sotului meu an acea casa dar fratele nu vrea sami faca nici un act e alcolist are 1 plaman abia merge abia vorbeste na fost casatorit mai are niste veri din partea tatalui dar nu a tinut legaturi eu platesc tot al ajut cu tot poate sa ma dea afara sau ce pot face cand se enerveaza spune ca vinde sa ies an caz de deces am vriun drept va rog datimi un raspuns ce pot face cum so scot la capat va multunesc panescu mariana am facturi chitante si martori pt tot si vecini sunt de partea mea
Cel mai recent răspuns: marianacostantino , utilizator 04:39, 3 Iulie 2011
Bună seara,

Eu înţeleg că locuiţi de mult timp în străinătate şi că probabil aţi mai uitat din limba română... dar dacă nu reformulaţi, cu semne de punctuaţie şi alineate, nici că veţi primi prea multe răspunsuri, pentru că nu va avea nimeni răbdarea să desluşească unde se termină o idee şi unde începe alta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
Eu am inteles asa: exista un imobil, al fratelui ( de mama) mostenit de la tatal lui. Intrebarea este: in caz de deces, al fratelui, @marianacostantino are drept de mostenire? Raspunsul este da.
Daca fratele nu este casatorit, nu are copii, si sunteti singura sora ( chiar daca numai de mama), sunteti unica mostenitoare.

Acum doar sa ii tineti lumanarea:)
Succes!
Vă apreciez pentru răbdare :D =D>
Scuze am 44de ani si nu mă prea descurc cu pc.am anteles raspunsu dar mă antreb daca poate sa mă dea afara din locuința?
Daca locuiti acolo, nu poate sa va dea afara decat in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile ( de evacuare sau revendicare).
Dupa cum il prezentati mai sus, ma indoiesc ca e in stare de un proces.
Atentie, nu plecati amiabil ( adica de buna voie), decat daca asa doriti.

Alte discuții în legătură

Pensionare marianacostantino marianacostantino sunt nascut an 1954 02 16 am lucrat an rulmentu bv 28 ani gr 2a si armata 1an jumate plus 2 ani am platit vechime an munca de 4 ani lucrez an italia am depus ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensie panescu1954 panescu1954 Buna seara.Panescu costantin bv 16 02 1954.va relatez urmatoarele,in 16 august am depus acte pensionare in luna octombrie mia venit decizia ,la care nu mi sa ... (vezi toată discuția)
Executor si mostenitor adi33 adi33 Buna ziua, As avea si eu doua intrebari. Dupa moartea fratelui meu (acum 2 ani) si a mamei mele (acum 1 an) au ramas in casa tatal meu, sotia fratelui si ... (vezi toată discuția)