Dupa moartea fratelui meu (acum 2 ani) si a mamei mele (acum 1 an) au ramas in casa tatal meu, sotia fratelui si fetita (care are dreptul la mosteniere)
Cum era de asteptat au aparut primele probleme, certuri intre cele doua parti.
1.Tatal meu ar dori pe cale legala, eventual judecatoreasca sa obtina dreptul de-a putea so dea afara din casa, pe sotia fratelui.Ce fel de modalitati exista?
2. Are sotia fratelui si ea drept la mosteniere ( 2 case ) sau numai fetita lor?
Daca fratele era proprietar al apartamentului, sau coproprietar macar ,si sotia supravetuitoare are drept de mostenire( o cota de 1/4). In plus, legea ii confera si un drept special de abitatie( de a locui in casa) . pe o perioada de cel putin 1 an de la deces.
Deci, a ramas tatal cu nora si nepoata in casa dupa decesul sotiei si a copilului, fratele dvs.! Nepoata are drept de mostenire mama acesteia nu! Ramane dreptul de abitatie cel putin un an!
Succesiune
ucurel69
am dreptul la mostenire in urma decesului tatalui vitreg? . Mentionez ca mai am un frate rezultat din casatoria de 33 ani cu tatal vitreg,care la rindul lui a ... (vezi toată discuția)