avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teapa de pe un site de vanzari online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teapa de pe un site de vanzari online

Imi pare rau ca nu pot sa ma prezint(veti inteleg dupa ce o sa cititi).Am si eu cateva intrebari.Intai sa va explic ce s-a intamplat.:(
Am pus o licitatie la un telefon Nokia.Cineva a licitat si a ramas sa il trimit prin posta.In loc de telefon i-am trimis altceva(baterii si altele).Cumparatorul vazut ce este dupa ce a ridicat produsul si dupa a facut reclamatie la politie si posta.Mi-au blocat intr-ul fel banii(m-au pus sa umblu prin mai multe oficii postale).Deoarece m-au plimbat prin atatea locuri mi-am dat seama ca nu mai am scapare si ca orice as face o sa fiu prins.Asa ca am plecat la oficiu de unde am fost luat in primire de politie.Acolo am recunoscut din prima(mi-am dat seama ca sunt politisti), am dat declaratie si am restituit suma politiei.Suma era de 250 de lei.Dupa ce am dat declaratie si am restituit banii am crezut ca am scapat insa mi-au spus ca am dosar penal si trebuie sa astept rezolvarea acestuia.
Am vorbit cu pagubitul m-a inteles de ce am facut asta si a spus ca el isi va retrage plangerea insa era prea tarziu.Mi-au spus ca or sa continue cercetarile.
Trebuie sa spus ca sunt la prima mea fapta de acest gen si ca sunt minor in sensul ca am 17 ani(nu incerc sa scap cu asta pentru ca stiu ce am facut si stiu ca de la 16 ani raspund penal).
Tinand cont ca sunt la prima fapta ca suma este cat de cat mica(250) si ca sunt oarecum minor ce as putea pati(mai pot spune si ca am fost oarecum nevoit sa incerc asa ceva chiar daca nu ajuta cu nimic)?As putea sa scap cu o mustrare?Din cate am inteles or sa se aplice articolul 18.1
Chiar imi pare rau de ceea ce am facut si am spus ca nu o sa mai fac niciodata asa ceva in orice situatie as fi:sorry:.De cazier se pune problema?(daca s-ar intampla asa ceva cred ca mi-as pierde viitorul oarecum faurit prin forte proprii).
Multumesc toturor pentru raspuns si rog ca vizitatorii sa nu fie prea acizi la comentarii deoarece nu au fost in situatia mea.
PS: Toti cei care vor sa faca ca mine ii sfatuiesc din suflet sa se abtina deoarece eu am ramas si cu banii luati, multi nervi, drumuri pe la politie,probabil si o amenda, suparari in familie si mai pot continua inca 2 pagini.
O seara buna in continuare va urez tuturor!:">

Read more: [ link extern ]
Citeste mai mult pe EuroAvocatura.ro:

1. La articolul 18^1, alineatele 2 si 3 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului, daca este cunoscut.
In cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta poate aplica una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91."

2. Dupa articolul 74 se introduce un nou articol, articolul 74^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 74^1
In cazul savarsirii infractiunilor de gestiune frauduloasa, inselaciune, delapidare, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu in forma calificata si neglijenta in serviciu, prevazute in prezentul cod, ori a unor infractiuni economice prevazute in legi speciale, prin care s-a pricinuit o paguba, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la solutionarea cauzei in prima instanta, invinuitul sau inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate.
Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.
Dispozitiile prevazute la alin. 1 si 2 nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune de acelasi gen, prevazuta de prezentul cod, intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei, pentru care a beneficiat de prevederile alin. 1 si 2."

3. La articolul 184, dupa alineatul 5 se introduce un nou alineat, alineatul 6, cu urmatorul cuprins:
"Pentru faptele prevazute la alin. 2 si 4, impacarea partilor inlatura raspunderea penala."

Art. XXI
Prevederile art. 145 alin. (3) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 60 din 26 martie 1996, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga.

Art. XXII
(1) Procesele in materie civila in curs de judecata la data schimbarii, potrivit prevederilor prezentei legi, a competentei instantelor legal investite vor continua sa fie judecate de acele instante. In caz de desfiintare, anulare sau casare cu trimitere spre rejudecare, dispozitiile prezentei legi privitoare la competenta sunt aplicabile.
(2) Dispozitiile art. 20, art. 105 alin. 1, art. 129 alin. 5 si 5^1, art. 136, art. 158 alin. 3, art. 159, art. 159^1, art. 281^2a, art. 297 alin. 1, art. 304 pct. 3, art. 312 alin. 61, art. 315 alin. 3^1, precum si ale art. 329iAAAA¿AAAA½330^7 din Codul de procedura civila, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, se aplica numai proceselor, cererilor si sesizarilor privind recursul in interesul legii, incepute, respectiv formulate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.
(3) Dispozitiile art. 373 alin. 1 din Codul de procedura civila, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, se aplica numai executarilor silite incepute dupa intrarea in vigoare a acesteia.
(4) In cazul litigiilor in materie comerciala, aflate in procedura concilierii la data intrarii in vigoare a prezentei legi, partile pot conveni fie sa continue aceasta procedura, fie sa recurga la procedura medierii.

Art. XXIII
(1) In cazul cererilor de divort formulate anterior intrarii in vigoare a prezentei legi, instanta poate sa dispuna divortul prin acordul sotilor, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile art. 37 alin. 2 lit. a) si ale art. 38 alin. 1iAAAA¿AAAA½3 din Legea nr. 4/1953 iAAAA¿AAAA½ Codul familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege .
(2) Dispozitiile privind divortul prin acordul sotilor pe cale administrativa sau prin procedura notariala ale Legii nr. 4/1953, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, sunt aplicabile si casatoriilor in fiinta la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
(3) In termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei legi, Ministerul Justitiei, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Ministerul Administratiei si Internelor vor propune masurile necesare pentru punerea in aplicare a prevederilor privind divortul prin acordul sotilor pe cale administrativa sau prin procedura notariala ale Legii nr. 4/1953, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege .

Art. XXIV
(1) Hotararile pronuntate in cauzele penale inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul .
(2) Procesele in curs de judecata la data schimbarii competentei instantelor legal investite vor continua sa fie judecate de acele instante, dispozitiile referitoare la competenta instantelor din Codul de procedura penala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, aplicandu-se numai cauzelor cu care instantele au fost sesizate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.
(3) In caz de desfiintare sau casare cu trimitere spre rejudecare, dispozitiile prezentei legi privitoare la competenta sunt aplicabile.
(4) Dispozitiile privitoare la recursul in interesul legii din Codul de procedura penala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, se aplica numai sesizarilor privind recursul in interesul legii formulate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.
(5) Cauzele aflate in cursul urmaririi penale raman in competenta organelor de urmarire penala care erau legal sesizate la momentul intrarii in vigoare a prezentei legi. Sesizarea instantei in aceste cauze se va face potrivit normelor de competenta in vigoare la momentul emiterii rechizitoriului.

Art. XXV
(1) In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se va modifica in mod corespunzator Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat.





atunci aici despre ce e vorba?
Nu m-am plans de nimic doar mi-am cerut scuze.Si nu cred ca este gresit ca am spus:''ii rog pe altii sa nu faca ce am facut eu''.Daca eu as fi gasit un asemenea topic pe internet crede-ma ca nu as fi facut ce am facut.M-am gandit si la posibilitatea sa iau o amenda.Pentru mine acea amenda ar fi invatare de minte.
Si stai linistit ca si eu am fost pagubit.In loc de un telefon original am primit un telefon replica care nu mergea(nici nu se aprindea).In cazul meu nu a facut nimeni dreptate, nici plangere nu am putut sa depun(nu acesta este subiectul si nici nu vreau sa detaliez sau sa reiasa altceva).Pe baza raspunsurilor dvs mai am cateva intrebari daca nu sunt prea insistent.
1 In cat timp voi primi decizia?
2 Acea decizie presupun ca este irevocabila.Ma gandesc la toate posibilitatie de a scapa de amenda chiar daca acesta mi-ar prinde bine(am spus mai sus de ce)
3 De comportament fata de organe si de caracterizarea de la scoala nu cred ca se va tine cont deoarece declaratia pe care am sris-o(4 pagini jumatate)a fost trimisa la Caras(de unde este pagubitul)si nu cred ca sunt ei interesati de detaliile care pe mine m-ar avantaja(din pacate).Am drepatate?
O zi buna tuturor!
PS:Am uitat sa specific pentru odys4fun ca este vorba de o singura ''teapa'' nu mai multe tepe.Incearca sa si citesti ce am scris.
Nu am mai editat ca poate iar nu citea tot:D
@reflexleg: ai luat articole din Legea 202/2010 fara sa le intelegi.
1. Despre art 18^1 am discutat deja eventualitatea aplicarii si aplicarea unei amenzi administrative datorita pericolului social redus.
2. Art.74^1 se refera numai la infractiunile economice si alte cateva infractiuni, iar inselaciunea nu se regaseste printre ele.
3. Art 184 este "vatamarea corporala din culpa", nu are rost sa vorbim despre aceasta infractiune pt ca nu ne intereseaza, (citeste art 184 C.pen.).
4. Art XXI, XXII, XXIII din Legea 202/2010 au in vedere materia civila, dreptul familiei & co, deci nicio relevanta cu subiectul topicului.
5. Art XXIV de asemea nu ne intereseaza, se vorbeste despre caile de atac, competenta etc, iar art XXV il intelegi si tu.


@calyn_93: nu avem decizii irevocabile in cazul amenzii administrative, iar daca primesti amenda fa bine si plateste-o imediat deoarece acest lucru este spre avantajul tau si sa te bucuri daca te alegi cu o simpla amenda.
Pana la urma ai savarsit o infractiune si trebuie sa iti asumi responsabilitate, asa ca nu te mai intreba cum sa faci sa scapi de amenda pt ca aceasta ar fi cel mai bun lucru care ti s-ar putea intampla in momentul de fata.
Uita de mustrare ca nu ai 14 ani si ai furat un mar!


@odys4fun: pastrati-va aceste comentarii pt dvs si pe viitor abtineti-va sa ii jigniti pe cei de pe forum, exista cateva reguli cu privire la educatie si ar fi bine sa ni le amintim cu totii inainte sa scriem ceva.
Aici nu judecam pe nimeni ci ii ajutam.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
ContSters178374, utilizator
Pentru angajarea raspunderii penale trebuie sa reiasa din probe intentia de inselaciune.

Alte discuții în legătură

Reducere pedepse noul cod penal. am nevoie va rog de putin ajutor. multumesc sigismund1 sigismund1 Sunt cercetat intr-un dosar penal pentru urmatoarele 3 infractiuni. In vreme ce primele 2 au incadrari de la 6 luni la 5 ani cea mai grava este - ... (vezi toată discuția)
Neatentia mea-dezavantaje art 320 ind 1 oltul oltul intr un dosar penal sunt acuzat de inselaciune si fals...mentin ca nu eu am facut falsul DAR cand judecatorul m a intrebat ca recunosc sau nu eu am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Mica reforma analissa analissa stie cineva? daca detinutii beneficiaza de legea micii reforme,(privind recunoasterea faptei)daca da, care sunt caile pe care putem sa actionam in instanta?va ... (vezi toată discuția)