avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Locuiesc impreuna cu sotul si copilul nostru in Norvegia , avem drept de sedere definitiva si un copilul este nascut aici. Casatoria este incheiata in Romania . Sotul meu este un om violent si intentionez sa plec cu copilul intr-un centru de protectie a mamei si copilului. Amandoi suntem cetateni romani.
Ce sanse am sa primesc incredintarea minorului daca eu locuiesc in centrul pentru femei abuzate. Intentionez sa iau legatura cu un avocat sa ma reprezinte in Romania si sa inaintez actiune de divort si incredintare minor. Ancheta sociala se va efectua in Norvegia pentru ca aici domiciliaza minorul. Ce sa fac pentru a fi sigura de incredintarea minorului. Am o fetita de 1 an si 5 luni.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 09:09, 25 Mai 2011
La varsta asta, in marea majoritate a cazurilor copilul e incredintat mamei ... trebuie sa puteti face dovada ca aveti posibilitati materiale si morale pentru cresterea si educarea acestuia ... criteriul primordial la incredintare e interesul minorului.
Cei de la centru va vor ajuta cu asistenta juridica si tot ce va fi nevoie, trebuie doar sa probati violenta sotului pt a va fi incredintat minorul.Instanta de acolo este in masura sa o faca
In primul rand va multumesc pentru promtitudinea raspunsului dumneavoastra.
Vreau sa va intreb , daca sotul meu a fost condamnat in Italia pentru a batut si a dat foc partenerei cu care locuia in acel moment , ca dovada am pagina din ziarul local de atunci , instanta poate lua in considerare ca proba aceasa stire (se poate vedea si pe net) , vreau sa demonstrez ca sotul meu este un om care reactioneaza foarte violent, ca nu isi poate controla reactiile impulsive , ma ameninta mereu ca ma omoara daca plec cu copilul din casa , ce sanse am in procesul de incredintarea minorului in aceste conditii ? Imi este cumplit de frica avand in vedere ca sunt intr-o tara straina si procesul va dura probabil mult mai mult. Si inca ceva - cat de repede pot avea o sentinta de incredintare minor , se poate Ordonata de urgenta ?
Totul depinde de procedura din Norvegia,insa cel mai bine ar fi sa puteti veni in tara,acel ziar poate fi o proba, insa legile din alt stat,sunt diferite.Mergeti,cat mai repede intr-un centru si solicitati sprijin din partea ambasadei romane.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
aly_yoana, utilizator
Nu pot sa plec de aici fara acordul sotului de a calatori cu fetita. Din cate stiu eu. Pot si acuzata de rapire?
- dar daca plec cu copilul in centrul de ocrotire ...pot fi acuzata de abandon de familie?

Alte discuții în legătură

Incredintare minor CARMEN_AVRAM CARMEN_AVRAM Daca sotul meu a fost condamnat in Italia si a executat o pedeapsa de 3 ani cu inchisoarea pentru ca a batut si a dat foc unei femei , eu avand pagina din ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns ana_lucia ana_lucia am o prietena care sta in italia cu sotul si fetita de 7 luni.s-au certat.el vrea sa se intoarca in romania,ea nu.am o intrebare.o poate obliga el sa se ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)