avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon casa cash
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon casa cash

Buna seara,

Care este plafonul de casa, cash, zilnic?
Stiam ca este de 5.000, maxim, pentru un singur furnizor. A ramas acelasi?

:">


Cel mai recent răspuns: KlaraS , utilizator 12:20, 19 Mai 2011
plafon de casa sau plata maxima cash???????
Totalul platilor zilnice efectuate cu numerar din casieria unei societati catre persoane juridice este de maxim 10000 lei. Plafonul zilnic de plata cash pentru un singur furnizor nu trebuie sa depaseasca 5000 de lei. Sunt interzise plati fragmentate cu numerar furnizorilor de bunuri si servicii ale caror facturi depasesc valoarea de 5000 lei. Pentru acestea se poate efectua plata cu numerar in limita celor 5000 lei ,diferenta putand fi achitata prin virament bancar .

Nu mai exista plafon zilnic pentru numerarul din casa la sfarsitul zilei .
Multumesc. O zi frumoasa...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar pt asociatia proprietari pmariusf2005 pmariusf2005 asociatia de proprietari este obligata sa aiba cont bancar deschis la banca? care este legea care stipuleaza acest lucru? (vezi toată discuția)
Drepturi salariale Tinuca Tinuca va rog sa ma ajutati in urmatoarea cauza o institutie publica de stat (spital )poate plati salariul cas sau numai prin virament bancar ? vreau sa precizez ... (vezi toată discuția)
Plati furnizori cu numerar Doina B Doina B Buna ziua! Azi am aflat, cu intarziere (si stupoare) ca daca platesc cu numerar un furnizor, nu am dreptul sa achit de ex o factura de 6000 lei cu numerar ... (vezi toată discuția)