avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala, furt calificat... in serviciile ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala, furt calificat... in serviciile medicale din spitalele romanesti.

Buna ziua!
Cu totii stim ca, ca si cetateni ai Romaniei, avem obligatii, responsabilitati si drepturi.
Unele dintre obligatiile noastre este plata taxelor aferente activitatii noastre bugetelor locale ale tarii.

Platim dar cand avem nevoie ca statul sa ne protejeze prin institutiile sale abilitate ne lovim de raceala, birocratie si de cele mai multe ori de ignoranta acestor institutii prin reprezentantii lor legali, aka manageri, directori, lucratori, medici, asistente, brancardieri, etc.

Problema majora este in sistemul nostru de sanatate subrezit de lipsa de interes si implicare a romanilor si de inexistenta empatiei la nivelul acestora ca si societate si chiar individ.

Lasand la o parte lunga pledoarie care poate decurge din aceasta idee, doresc sa aflu daca se poate deschide un proces penal, spitalului unde unui pacient in stare comatoasa, care ulterior a decedat in sectia de Terapie Intensiva, nu i s-a acordat medicatia aferenta la timp, iar apartinatorii au fost obligati sa suporte medicatia.

La final, conform bonurilor si chitantelor fiscale de la farmaciile de unde s-au cumparat medicamentele, s-a adus la cunostiinta spitalului situatia - iar spitalul a refuzat prin adresa scrisa sa plateasca/restituie contravaloarea acestor medicamente suportate de apartinatori, cat si CAS Constanta, care printr-o adresa scrisa a comunicat faptul ca spitalul este raspunzator de restituirea contravalorii medicatiei suportate de apartinatori pentru pacient pe perioada internarii.

Mentionez faptul ca, conform legilor romanesti, spitalul era OBLIGAT sa furnizeze la timp si gratuit medicatia respectiva, pacientul cotizand maimult de 59 de ani la bugetele statului implicit si CAS.

Prin refuzul acordarii medicatiei de catre spital, asa cum era firesc, prin refuzul de a restitui conform chitantelor contravaloarea medicatiei suportate de apartinatori, spitalul se face vinovat de evaziune fiscala, furt calificat, deoarece dansii s-au scazut cu medicatia respectiva, care in loc sa fie administrata de spital, a fost cumparata de apartinatori pe banii acestora?

Exista vreun mod mai frumos de a fura in tara aceasta pe banii contriobuabilor in detrimentul celor care au nevoie de ajutor?

Va rog daca se poate sa imi comunicati conform carui articol sau cum pot formula plangerea catre Parchet...

Este considerata evaziune fiscala, furt calificat, etc?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:08, 19 Mai 2011
Cred ca problema este mai grava de atat. Spitalul ar fi fost obligat sa acorde medicamentele respective daca acestea existau, indiferent daca respectivul pacient era sau nu asigurat. Cheltuielile si suportul acestora se puteau stabili si ulterior administrarii.
Cat timp a fost amanata administrarea medicamentelor (si ce medicamente erau) ?
Si care a fost motivul invocat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012 MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Conform art.73 din CONTRACT-CADRU privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii ... (vezi toată discuția)
Amenintare ContSters409644 ContSters409644 Buna ziua. Lucrez la farmacia unui spital de stat,in general suntem bine aprovizionati, insa sunt perioade in care nu avem anumite medicamente. Pentru a ... (vezi toată discuția)
poate interveni managerul unui spital in actul decizional al medicului curant cu privire la prescriptia unui tratament care trebuie facut unui pacient internat? marasanu marasanu Propun spre desbatere Art.70 alin.1 si alin .2 din dinHG. nr. 262/2010 in care se spune: In situatia in care asiguratii, pe perioada internarii in spital, in ... (vezi toată discuția)