avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate interveni managerul unui spital in actul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate interveni managerul unui spital in actul decizional al medicului curant cu privire la prescriptia unui tratament care trebuie facut unui pacient internat?

Propun spre desbatere Art.70 alin.1 si alin .2 din dinHG. nr. 262/2010 in care se spune: In situatia in care asiguratii, pe perioada internarii in spital, in baza unor documente intocmite de medicul curant din sectia in care acestea sant internati si avizate de seful de sectie si MENEGERU spitalului, suporta cheltuieli cu medicamente, etc. in care ar fii fost indreptatit fara contributie personala, in conditiile prezentului contract cadru spitalele ramburseaza contravaloarea acestor cheltuieli la cererea asiguratilor. EXEMPLU . Un pacient care pe timpul internarii a primit reteta de la medicu curant care era si sef de sectie sa cumpere medicamente de care avea nevoie pe tinpul internarii, pe care spitalul nu le avea. La externare pacientul face cerere la care atasaja , retete , bonu de casa, iesirea din spital si le depune la registratura. Primeste urmatorul raspuns: Unitatea noastra a constatat ca documentele depuse de dvs. nu indeplinesc conditiile inpuse de art 72 alin.2 din HD 262/2010 asa cum este prevazut in mod expres. Adica reteta nu era semnata si aprobata de menegerul spitalului.
Legea e clara, este nevoie de aprobarea managerului ! Trebuie actionat in justitie medicul care a eliberat reteta si nu asupus-o aprobarii managerului.
Rog ca si alti consultanti sa-si exprime parerea la acest subiect , daca e corect ca menegerul sa dispuna de soarta pacientului
Cum am mai spus, dar probabil nu s-a inteles....Faptul ca pacientul, platitor de C.A.S., a substituit asigurarea de care beneficia conform normelor legale cu cheltuieli..."""""suplimentare"""", este in drept de a i se restitui suma alocata. La fel si cand merge pacientul in occident si beneficiaza de un maxim de cheltuieli medicamentoase sau de internare, interventii, e.t.c. Acum, pantru ca, traim in romania si dreptul e recunoscut DOAR DE ceea ce e scris in codul civil s.a.m.d., confirmat de instante, nu vad nici un impediment in a astepta abuzantul sa fie dat in judecata, stiind ca 99% nu vor actiona, si, daca se va gasi cineva realist in proportie de 1%, va avea parte de "educatia", conform careia SUPUNEREA e principiul de baza. Parerea mea sincera e ca subiectul e departe de adevar privind soarta pacientului.(medici a caror cunostinte profesionale e potrivit CUNOSTINTELOR(relatriilor.influentelor,bani,e.t.c.)profesionalismul e potrivit.....actiunilor fizice si nicidecum psihice ca urmare a unui intelect dezvoltat potrivit cunostintelor asimilate in facultate.
SOARTA PACIENTULUI NU E DISPUSA DE MANAGER. SOARTA FINANCIARA, POATE...SI AICI VEZI MAI SUS RASPUNSUL.
Legal, are dreptul la restituirea banilor cheltuiti, dar, parerea mea e ca nu vorbim de romanica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012 MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Conform art.73 din CONTRACT-CADRU privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa plateasca medicamentele din spitalul de stat ? androidu androidu La multi ani. Am o nepotica de doi ani internata de o saptamina la spitalul de stat, linga Minastirea Casin iar medicamentele prescrise , cumnatamea a fost ... (vezi toată discuția)
Decontarea medicamentelor cumparate in timpul spitalizarii tinker_bell tinker_bell Buna ziua! Nu stiu daca m-am incadrat bine cu aceasta intrebare aici,insa sper sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu (pensionar) este internat in ... (vezi toată discuția)