avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcerea la locul de munca dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcerea la locul de munca dupa CCC

buna ziua! as vrea sa aflu si eu raspunsul la urmatoarea intrebare:angajatorul ma poate trimite in somaj dupa terminarea concediului de ingrijire copil imediat dupa terminarea acestuia daca spune ca a angajat pe altcineva in locul meu?multumesc anticipat! alina:(
Cel mai recent răspuns: alina_lovekissu , utilizator 10:18, 28 Iunie 2011
In locul dvs.nu avea voie sa angajeze decat pt.perioada determinata, adica atata timp cat erati in CIC, drept urmare trebuie sa faca toate formalitatile pt. a va reprimi pe acelasi post avut inainte de intrarea in CIC. Ati facut cerere de reluare a activitatii?

Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
actb, utilizator
1. Pe timpul cat sunteti in CCC dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat, adica sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu.
2. La terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Asadar se "reactiveaza" CIM si trebuie sa reveniti pe acelasi post prevazut in CIM.
4. Angajatoprul va poate oferi si alt post dar pentru asta trebuie sa fiti si dvs. de acord cu modificarea CIM.
5. Conform Codului muncii pe perioada cat ati fost in CCC pe postul dvs. putea fi angajata o alta persoana cu CIM pe perioada determinata pana la venirea dvs. din CCC.
6. Daca angajatorul va desfiinta postul ocupat de dvs. atunci veti putea fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
nu am facut inca ptr ca am fost la seful meu sa discut cu dansul personal si mi-a spus sa vin la servici pe data de 23.05.2011,fetita mea implinind 2 ani pe 22.05.2011 dar ca ma va tine o zi si dupa aceea ma va da in somaj.dar nu cumva trebuie sa imi dea un preaviz de 15 zile inainte de a-mi desface CIM?situatia nu imi este nici mie foarte clara in ceea ce priveste desfacerea CIM ptr ca mi-a motivat ca nu a stiu ca eu ma voi mai intoarce la servici pana acum doua saptamani cand eu am mers in contabilitate sa anunt,doar ca in acest timp are pe altcineva in perioada de proba prt postul meu.este legal ceea ce face?va multumesc ptr raspuns!
1.Ultima zi in care veti primi indemnizatie pentru CCC este ziua in care copilul implineste 2 ani.
2. Cu data de 23 mai trebuie sa reluati activitatea.
3. In mesajul meu precedent v-am spus ce sa faceti. Daca nu se procedeaza asa cum am spus, atunci faceti sesizare la ITM.
4. Daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare.
5. Sa nu demisionati sau sa cereti dvs. incetarea CIM deoarece nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Faceti ASTAZI cerere de reluare a activitatii incepand cu data de 23 mai si nu plecati de la sediul firmei pana nu vi se inregistreaza cererea !!!! O faceti in 2 ex.unul pt.ei, unul pt.dvs. Daca nu vor sa o primeasca sa va motiveze tot in scris si cu nr.de inregistrare .... pt. a avea dvs. dovada ca ati solicitat reluarea activitatii. Succes !

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de crestere a copilului? molly27 molly27 Buna, Firma se afla intr-o situatie,in care este nevoit sa reduca personalul,deja a trimis cateva angajati in somaj,cu art.65(1) din C.M. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, va rog un sfat la urmatoarea problema: Pe 17 decembrie fetita mea implineste 2 ani. 1.Care este data la care trebuyie sa depun cererea de ... (vezi toată discuția)