In temeiul dispozitiilor Legii nr.31/1990, privind societatile comerciale, am fost numit in calitate de Administrator prin Actul Constitutiv la o firma cu asociat unic din strainatate, in anul 2007.
Care este procedeul de a demisiona din functie? Este posibil fara revocarea functiei de catre asociat ? E posibil sa nu fie de acord cu plecarea mea.
va dati demisia, si trebuie sa ceara revocarea.
este obligat da lege sa numeasca alt administrator.
sa pastrati o copie de pe cererea in care solicitati demisia.
Si eu ma probleme, nu stiu cum sa procedez cu demisia din functia de administrator. Am fost numita administrator printr-o decizie a Actului Constitutiv. De asemenea functionam in societate ca director de vanzari in baza unui contract de munca. Am depus demisia cu numar de integistrare pe care i-am inmanat-o asociatului unic, care mi-a semnat-o de primire. Am solicitat o decizie de revocare din functie pe care tot intarzie sa mi-o dea, m-am gandit sa fac o adresa catre CSA si catre Registru Comertului ca nu mai functionez ca administrator din data de ...
Ce pot sa mai fac ?? Cunosc intentile lor de a ma tine in continoare administrator pt a reduce din cheltuieli fara acordul meu. In preaviz nu am stat pt ca in societate "se poarta" sa nu iti mai primesti salariul deca intentionezi sa pleci sau au hotarat sa te dea afara. Nu am nici statele de plata semnate de vreo trei luni.
Nu confundati statutul de administrator al firmei cu cel de angajat cu carte de munca. Treaba cu preavizul si salariul e valabil pentru director de vanzari si daca doriti sa renuntati e o alta procedura.
Administrator
Booksy
Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)