avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie administrator

Buna ziua,

In temeiul dispozitiilor Legii nr.31/1990, privind societatile comerciale, am fost numit in calitate de Administrator prin Actul Constitutiv la o firma cu asociat unic din strainatate, in anul 2007.
Care este procedeul de a demisiona din functie? Este posibil fara revocarea functiei de catre asociat ? E posibil sa nu fie de acord cu plecarea mea.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters208552 , utilizator 10:24, 25 Mai 2011
Multumesc,

Eu am depus demisia pt ambele functii si am solicitat decizia de revocare din functia de administrator. Stiu ca pt cea de administrator trebuia sa stau 30 de zile in preaviz. Care este procedura ??
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare aici, daca esti administrator al unei firme cu 10% din ea, se poate face asa prin demisia lui si se poate numi pe altcineva in locul lui cu cei 10% si este mai usor decat sa cesionezi prin scoaterea administratorului din firma?

Multumesc frumos !
O zi buna
Stati ca nu prea am inteles. Scuze. Adica administratorul e si asociat in firma cu 10%? El poate fi inlocuit din calitatea de administrator, fara sa fie nevoit sa-si vanda partile sociale. Daca ati vrut sa scrieti altceva, va rog sa detaliati.
Nu, deci asociatul fiind si administrator, vrea sa iasa din firma de tot, in principiu am inteles , degeaba isi da demisia din administrator ca tot ramane ca asociat al firme, ideea este ca nu vrea sa mai aiba nici o treaba cu firma respectiva dar din ce am citit eu la onrc din legi si nu stiu daca am inteles bine , nu poti preta partile sociale prin cesiune daca firma are datorii, asa e?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie facut pentru a nu mai fi administrator sc? zzzeenn zzzeenn sant administrator al unei firme de 6 luni.firma este a unui prieten din 1998.acum vreau sa ies ptr.ca el nu mai are nevoie de mine,am luat marfa cu file la ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator ciprian.musat ciprian.musat Salutare, Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din ... (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)