avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O informatie, daca se poate va rog?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O informatie, daca se poate va rog?

Un contract pe perioada determinata de 3 ani se incheie, de ex.
1) 01.01.2008-31.12.2010
sau
2) 01.01.2008-01.01.2011
Daca este varianta 1, de ce? (nu este matematic corect)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:21, 15 Iulie 2008
Conform legii un contract individual de munca se incheie pe o durata maxima de 2 ani.
Art. 82. - ″(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 24 de luni. ″ (O.U.G. nr. 65/2005)
(2) in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

in exemplul pe care l-ati dat varianta cea corecta este varianta 2
Multumesc de informatie, dar am primit un raspuns de la ITM ca anul este de la 01.01. la 31.12. Puteti detalia de ce este raspunsul 2 corect? Multumesc f. frumos

Multumesc adelaida. Este greseala mea, ma refeream la un SGV dupa Legea 384 2006 ceea ce nu am specificat. Un SGV poate prelungi un contract pe max. 3 ani. Primul este de 4

:offtopic: Interventie moderator
Aveti posibilitatea de a edita mesajul anterior. Este o incalcare a regulamentului postarea mai multor mesaje consecutive.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Regula de drept comun, este ca un contract de munca pe perioada determinata se incheie pe maxim 24 de luni si nu pe 3 ani. Dar sunt si exceptii de la aceasta regula.

2. Potrivit art.35 alin.1 din Legea nr.384/2006, la expirarea primului contract de 4 ani, soldaţii şi gradaţii voluntari prevăzuţi la art. 34 pot încheia, succesiv, noi contracte, cu durata de la 2 la 3 ani fiecare.

3. Un contract de munca pe perioada determinata de 3 ani, incheiat la data de 01.01.2008 se termina la data de 31.12.2010.
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Conflict de munca nedelcudinu nedelcudinu Buna ziua ! As dori un consult de specialitate pe o anumita speta . Stiu ca pe perioada unui conflict de munca trimis in instanta ... (vezi toată discuția)
Declaratii 101 -2010 iuganum iuganum am urmatoarea situatie: trim 1.=pierdere , declarat in D100-imp minim -550 -platit 550 trim 2=datorat 84, declarat in D100-imp minim -550- platit 550 trim ... (vezi toată discuția)
Somaj kinga79 kinga79 Buna, in 18.08 se termina perioada cat am fost in somaj. Am gasit un loc de munca dar ma angajeaza numai de la data de 1 ianuarie, data in care intra dna ... (vezi toată discuția)