avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna, in 18.08 se termina perioada cat am fost in somaj.
Am gasit un loc de munca dar ma angajeaza numai de la data de 1 ianuarie, data in care intra dna intrain condeciu de prenatal, deci o sa am un contract de munca pe perioada determinata, adica pana la intoarcerea titularului.
Am cateava intrebari:
- daca cumva sa va vota prelungirea perioadei de somaj cu 4 luni (, ca am auzit ca e inca proiect de lege), voi primi si eu sau retro nu se da nimic?
- ce ar trebuie sa fac sa acopar perioada de 18.08-01.01?
-dupa exiparea acestui contract pot intra din nou in somaj?
Multumesc pt rasunsuri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:17, 3 Septembrie 2010
1. Nu putem sti daca va aparea legea si nici ce va cuprinde ea. S-ar putea sa se aplice si celor care se afla in somaj la data aparitiei ei.
2. In perioada 18.08-31.12.2010 ar fi bine daca ati gasi un loc de munca, fie si cu o ora pe zi. Se ia in calcul pentru concediul de maternitate si pentru CCC pana la 2 ani.
3. Puteti intra in somaj ori de cate ori veti avea lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
Am uitat sa precizez ca am un contract de colaborare cu o firma de asigurari, dar nu am venit in fiecare luna...asta ma ajuta cumva daca nu-mi gasesc loc de munca?
Va ajuta numai la CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil dan tita dan tita buna ziua sotia se afla in concediu crestere copil . cand a facut dosarul a optat pe doi ani. acum a gasit un loc de munca. am inteles ca dupa ce implineste ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata inceteaza la intoarcerea in functie a fostului angajat ? ancristida ancristida Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt in prezent angajata cu CIM pe durata determinata pentru înlocuirea unei salariate cu contract ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungi somajul cu prenatal ? MadalinaK MadalinaK Buna seara! Sunt mamica unui baietel ce va implini in iulie 2 ani. Momentan primesc indemnizatie de crestere copil, si dupa aceea nu ma voi intoarce la fostul ... (vezi toată discuția)