avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... motive revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

motive revizuire

intr-un proces fond funciar ,la legea 193/2007 care are ca abiect atribuirea fostelor pasuni si finete expropiate , la judecatorie s-a admis actiunea si mi s-au atribuit 5 ha pasuni ,iar la tribunal s-a admis recursul comisiei judetene fond funciar si am pierdut procesul.am facut cerere revizuire . instanta de recurs s-a pronuntat asupra fondului astfel. in 1845 am predat 5 ha teren pasune si 45 ha arabil.total 50 ha. la legile anterioare de fond funciatr legii 193/2007 in speta ,am facut cerere de atribuire a 45 ha teren arabil dar nefiind aceasta categorie in totalitate de la ADS rezervele statului mi s-au atribuit 30 ha arabil si 15 ha pasuni.deci 45 ha. acum instanta de recurs a considerat faptul ca fiindu-mi atribuite 15 ha pasuni la legile anterioare nu mai am dreptul la legea 193/2007 deoarece categoria ceruta este deja atribuita anterior. atunci am facut cerere revizuire cf art 322 alin 1 cpc deoarece dispozitivul hotaririi de recurs continre dispozitii potrivnice care nu se pot aplica. motivatia este urmatoarea in interpretarea fondului instanta a interpretat gresit legea 193/2007 care are ca obiect vechile amplasamente pe care se afla pasuni si finete ale fostilor proprietari. la legile anterioare obiectul cererii l-a constituit terenul arabil, dar nefiind fizic in totalitate s-a atribuit si categoria pasuni si finete dar nu vechile amplasamente ci din rezervele statului. deci vechile pasuni si finete din 1945 nu s-au atribuit.atunci este decizia instantei potrivnica obiectului legii 193/2007 ? poate fi admisa cererea de revizuirepe motivul art 322 pct 1 cpc ?

Alte discuții în legătură

Motiv de a promova contestatie in anulare szabodoinitadoina szabodoinitadoina tribunalul a admis recursul comisiei fond funciar si a modificat in tot sentinta judecatoriei in sensul respingerii plingerii la legea 193/2007 ff.astfel am ... (vezi toată discuția)
Interpretarea aplicarii legii 193/2007 szabo doinita doina szabo doinita doina prin sentinta judecatoriei sa admis plingerea impotriva hotaririi comisiei ff si mi s-a reconstituit dreptul de proprietatate pt 13 ha pasune. prin decizia ... (vezi toată discuția)
Revizuire fond funciar dispozitii contrare szabodoinitadoina szabodoinitadoina Bunicului meu i s-au confiscat in 1949 65 ha teren din care 50 arabil si 15 pasuni fanete . la legea 1/2000 se cer 50 ha arabil dar se atribuie din ... (vezi toată discuția)