avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura fiscala

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In mai multe randuri, facand cumparaturi pentru firma la care lucrez, cumparaturi pentru care mi se cere in contabilitate si factura fiscala pe langa bonul fiscal, firmele respective nu au vrut sa-mi emita factura, motivand ca este suma prea mica si ca elibereaza facturi doar de la 100 lei in sus, iar in contabilitate nu mi se primeste, dupa cum am mai spus, bon fiscal fara factura. Mi se spune ca la cerere trebuie orice firma sa elibereze factura fiscala, indiferent de suma. As vrea sa stiu care este legea. Multumesa acticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:01, 20 Mai 2011
Da, sunt obligati sa dea factura dar ce sa-i faci mai fac si ei " economii" Sfatul meu e sa nu mai cumparati nimic de la ei sau.....
Nu vreu sa fiu rautacioasa dar sfatul meu este sa mergeti acolo cu legea in mana si sa-i amenintati ca ii reclamati la finante. La mine a functionat aproape de fiecare data.
paunanda a scris:

firmele respective nu au vrut sa-mi emita factura, motivand ca este suma prea mica si ca elibereaza facturi doar de la 100 lei in sus,

Intradevar sunt obligati sa emita factura indiferent de valoarea cumparaturilor...

iar in contabilitate nu mi se primeste, dupa cum am mai spus, bon fiscal fara factura. Mi se spune ca la cerere trebuie orice firma sa elibereze factura fiscala, indiferent de suma.

Bonurile fiscale cu valoare mai mica de 100 de lei pot fi decontate prin decont de cheltuieli, nu prin inregistrarea lor direct in contul de casa. Deci si cei de la firma dvs sunt rautaciosi....
stan_iulia a scris:

Deci si cei de la firma dvs sunt rautaciosi....

Cei de la contabilitate nu sunt rautaciosi ci vor sa deduca TVA-ul aferent achizitiilor. Intr-adevar un bon de 50 RON nu e mult, dar daca sunt 50 bonuri ... :-/

Bonurile fiscale cu valoare mai mica de 100 de lei pot fi decontate prin decont de cheltuieli

Si bonurile de 1000 RON pot fi decontate prin decontul de cheltuieli, nu mai exista limita la suma. Insa nu se poate deduce TVA-ul.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
Cs B, Contabil
c_barta a scris:

Nu vreu sa fiu rautacioasa dar sfatul meu este sa mergeti acolo cu legea in mana si sa-i amenintati ca ii reclamati la finante. La mine a functionat aproape de fiecare data.

Si la mine a functionat. Din pacate, ceilalti (patroni sau salariati) nu sunt receptivi la astfel de recomandari.

c_barta a scris:

(...) Insa nu se poate deduce TVA-ul.

Avand in vedere ca TVA e 1/5 din valoarea cumpararilor, nu-i inteleg pe cei ce se multumesc doar cu bonul atunci cand, daca cer factura, pot deduce TVA.

Alte discuții în legătură

Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Hg84/2013 ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Am o nelamurire legat de deducerea bonurilor fiscale cf HG 84/2013. 1. Cei care au aplicat deducerea de 50% la TVA si cheltuiala ptr bonurile de ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale la asociatiile de proprietari GRAI GRAI este obligatoriu de a se trece cif-ul asociatiei de proprietari pe bonurile fiscale in urma achizitionarii de materiale in lipsa unei facturi? si daca \\"nu\\" ... (vezi toată discuția)