avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare bon si factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare bon si factura

e adevarat ca daca bonul fiscal nu are stampila pe verso nu e valabil si daca valoarea lui depaseste 100 lei , atunci e obligatoriu factura
ma refer la valabilitatea lui in registru plati - incasari
si as mai avea o intrebare : in registru plati - incasari se trece suma fara TVA de pe factura?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:30, 8 Iunie 2010
Buna,

Singurul bon care este deductibil indiferent de valoare si care nu necesita factura este cel de benzina,care trebuie sa aiba stampila unitatii emitente(ca orice document de plata sau incasare prin casierie),numele,codul fiscal al fimei pentru care se face alimentarea si nr.masinii.
Restul bonurilor se pot deconta, dar nu sunt deductibile.Dar trebuie sa aiba stampila unitatii emitente.
Daca e vorba de registrul de casierie se trece valoarea totala a bonului sau chitantei(cat se plateste) si care poate fi chiar valoarea facturii sau mai putin.

Felicia

multumesc pt raspuns!
va rog sa imi spune-ti care e diferenta intre posibilitatea de decontare a bonurilor dar nu sunt deductibile
e vorba de registrul incasari-plati a unui PFA
va multumesc
[ link extern ]

sunt tot felul de discutii desppre Pfa....poate va lamuriti

dupa ce am scris am vazut ca e reg de plati-incasari si ca e vorba de Pfa:)

bonurile fiscale care au stampila emitentului se pot deconta prin casierie chiar daca nu sunt insotite de factura(cu exceptia bon combustibil)dar nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit la firme.....
la Pfa..probabil ......impozit pe venit

O zi buna!

Chiar daca documentul are atasat un NIR sau un decont de cheltuieli in cazul unui PFA, tot nu sunt deductibile la calculul impozitului pe venit acele bonuri fara factura?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
cactusul, utilizator
@vivov
daca depasesc valoarea de 100 ron este obligatoriu sa se intocmeasca factura pentru acel bon , daca nu are factura nu se inregistreaza .

Alte discuții în legătură

Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal cimpazu cimpazu buna ziua, administratorul mi-a adus niste bonuri de motorina; formatul acestora este la fel ca bonurile obisnuite ex: alimente,haine etc deci nu au formatul ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva si cheltuiala la bonuri fiscale?! mercur_ro mercur_ro HG 831/1997 a fost abrogata prin HG 105/18.02.2009. HG 831/1997 a fost modificat prin ordinul 293/2006 (care modifica OMFP 1714/2005)... Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)