avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incalcare drept?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incalcare drept?

Buna Ziua,

Am avut formulata o cerere catre curtea de apel pentru a copia niste date in dosarul in care am rolul de inculpat, datele care vreau sa le scot nu sunt inscrisuri, vreau sa copiez datele informatice extrase de pe suporturile magnetice detinute de mine care se afla la dosar stocate pe suporturi magnetice(CD-uri), cererea mi-a fost refuzata pe motiv ca nu se poate realiza deoarece pe fiecare inscris scos.. copiat de la dosar se pune stampila sau semnatura curtii de apel si in cauza pe acele CD-uri nu se poate pune stampila.. drept urmare mi-a fost refuzata cererea.
Raspunsul a fost formulat de catre Presedinta Curtii De Apel.

V-am explicat raspunsul cu cuvintele mele deoarece raspunsul oficial l-am lasat la d-na avocat care incearca sa obtina un raspuns de la ministeru justitiei si eventual sa ma duc cu acel raspuns sa incerc din nou.. nu am mult timp la dispozitie deoarece dosarul o sa fie trimis la bucuresti pentru recurs.

Va intreb este normal asa ceva?Nu am dreptu sa am access la orice proba din dosar?Eu am nevoie de acele date pentru a ma apara.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
~Stima
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
reflexleg, utilizator
Cel mai recent răspuns: reflexleg , utilizator 17:03, 19 Mai 2011
acest gen de document(CD) care se afla la dosar se rezolva in felul urmator:solicitati ca sa vi se emita o copie in forma scrisa dupa datele prezentate de dvs pe acele CD-uri,mentionand ca suportati dvs cheltuielile aferente lor.nu ati mentionat daca pe acel cd se afla inregistrai audio sau documente.ati mentionat vag ca sunt"date informatice"-teoretic,presupun ca sunt documente depuse in format electronic.corect?
acest gen de documente intradevar,conform legii, au un regim mai aparte-se stocheaza si sigileaza distinct si raman la dispozitia instantei intr-un loc special;nu aveti acces in mod direct la ele,totcmai in ideea a nu se .."umbla "la ele.dar aveti dreptul la un transcris dupa ele,asa cum am mentionat.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
Gabriel Zagrean, Avocat
Stimate domn,

Suporturile magnetice respectiv hardurile au ramas sigilate si cum spuneti d-voastra, dar datele care au fost extrase de pe ele au fost puse pe CD-uri care se afla la dosarul cauzei.. si eu ca parte in dosar consider ca am dreptul la acele date mai ales daca am nevoie sa fac o expertiza extrajudiciara, pe cd-uri sunt tot felul de date pagini web.. fisiere text document.. poze.. etc etc pe acele CD-uri in mod normal se poate uita si un expert sau etc. etc. pur si simplu un expert sau cine e in masura poate copia datele de pe cd si pe cd-urile cumparate de mine sau platite eventual le poate stoca si in felu urmator si eu detin copia acelor date la care am dreptu .. eventual sa consult un expert pentru o expertiza extra judiciara.
Mai sunt cazuri unde pe cheltuiala partii sau facut copie dupa CD-uri cu tot felu de inregistrari.
Nu cred ca e posibil ca eu sa nu am access la acele date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, parere despre expertiza. reflexleg reflexleg Buna, Sunt judecat intr-un dosar.. acuma a fost in faza de apel si doar ce s-au dat pronuntarile.. ce ma intereseaza am cerut niste expertize ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal reflexleg reflexleg Daca efectuez o expertiza extrajudiciara in care se descopera alte fapte si imprejurari fata de ce sa descoperit in expertiza judiciara se admite ca proba ... (vezi toată discuția)
Expertiza gresita considerata expertiza reflexleg reflexleg Buna seara, Intr-un dosar penal plin de povesti inventate de diicot reusesc prin doua expertize (expertiza vocala , expertiza grafologica sau grafoscopica ... (vezi toată discuția)