avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale clauza cesune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

clauza cesune

In ce masura este protejat cesionarul (in cz unei cesiuni de SRL) de actele incheiate de asociatii si administratorul firmei anterior cesiunii . Daca de exemplu dupa cesiune firma este actionata in instanta pentru o datorie mai veche sau se revendica un bun imobil apartinand acesteia.In speta se doreste evitarea platii taxelor in cazul vanzarii-cumpararii imobilului si se va plati doar impozit la valoarea cesiunii .
Credeti ca este suficienta o clauza care sa prevada ca asociatii si administratorii anteriori poarta direct raspunderea pentru datoriile anterioare cesiunii si pagubele produse tertilor ?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 19:37, 10 Iulie 2008
avamd in vedere ca cesiunea produce efecte numai pentru viitor in lipsa de clauza contrara, nu exista nici un risc pentru noul asociat-cesionar. Vechii asociati si administratorul anterior daca si acest este schimbat raspund pentru actele anterioare cesiunii, inafara de situatia in care i se da descarcare de gestiune administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitati dupa cesiunea partilor sociale Ligia G Ligia G In cazul cedarii partilor sociale de catre administratorul societatii, acesta mai poarta raspunderea pentru problemele ulterioare pe care le va avea societatea ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma badila steluta badila steluta bunaziua! in situatia in care asociatul unic al unei firme cesioneaza firma cu toate agregatele, creditorii pot executa eventualul patron? (vezi toată discuția)