avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune firma

bunaziua! in situatia in care asociatul unic al unei firme cesioneaza firma cu toate agregatele, creditorii pot executa eventualul patron?

Cel mai recent răspuns: badila steluta , utilizator 16:07, 4 Aprilie 2013
In cadrul societatilor cu raspundere limitata, raspunderea asociatului este limitata la participarea acestuia la constituirea capitalului social al societatii. Pentru modul de administrare si gestionare a societatii, raspunderea este in sarcina administratorului.
O data cu cesiunea partilor sociale, daca se schimba si administratorul societatii, se da descarcare de gestiune pentru vechiul administrator.
Totusi, vechiul administrator raspunde pentru activitatile efectuate pe perioada cat a administrat societatea.
Pentru datorii anterioare cesiunii de parti sociale, creditorii nu pot executa actualul asociat, ei executa bunurile societatii si, eventual, solicita atragerea raspunderii vechiului administrator.
va multumesc pt raspuns? dar in situatia asocierii? mai poate executa bunurile societatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere patron angajat pytu_elena pytu_elena sunt angajatul unei societati cu capital privat(srl) iar patronul vrea sa-mi propuna o asociere.Este de mentionat faptul ca la acest moment eu nu pot veni la ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale busywoman busywoman Buna seara,sunt asociat unic al unui srl si as dori sa cedez partile sociale ,sa ies cu totul din acest srl ,persoana care preia srl-ul este de acord sa preia ... (vezi toată discuția)
Procedura de schimbare a statutului firmei fannatura fannatura Sotul meu este, incepand cu noiembrie 2008, asociat si administrator impreuna cu celalalt asociat al unei firme. Aceasta firma a acumulat datorii la stat ... (vezi toată discuția)