multumesc domnului avocat pentru raspuns dar tot nelamurit am ramas la problema pe care am expus-o mai bine zis localitatea in care locuiesc este la frontiera cu serbia pe malul sting al dunarii de la intrarea ei in tara am circulat pe un drum public in buletin poltistul a vazut clar ca sint localnic iar de indicii de contrabandist nici vorba deoarece desi am rude in serbia de 12 ani cel putin nu am mers de calvarul trecerii iar la cei 50 de ani nici virsta si nici alte motive personale nu-mi permit si multumesc bunului DUMNEZEU ca mi-a dat atata minte sa nu ma complic in viata mea cu ceva ilegal controlul meu nu s-a facut nici macar in apropierea punctului de trecere ci repet pe un drum publicactul de identitate am prezentat asa ca domnul frontierist cred ca si-a depasit limitele
Ordonanta de urgenta nr. 105/2001 (Actualizata), privind frontiera de stat a Romaniei
Art. 4. - (1) Pentru asigurarea executarii pazei si controlului trecerii frontierei de stat se constituie zona de frontiera.
(2) Zona de frontiera cuprinde teritoriul aflat pe o adancime de 30 km fata de frontiera de stat si tarmul Marii Negre, catre interior.
(3) In judetele din interiorul tarii unde functioneaza aeroporturi si porturi deschise traficului international suprafata aeroportului sau a portului cu platformele, imobilele si instalatiile aferente reprezinta zona supusa regimului de control al politiei de frontiera.
(4) Fasiile de teren, situate pe o adancime de 10 km de o parte si de cealalta a malurilor Dunarii interioare, deschisa navigatiei internationale, inclusiv bratul Macin in intregime, sunt supuse regimului de control al politiei de frontiera.
Va rog sa observati ca in speta data,va aflati in zona supusa regimului de control al politiei de frontiera.
Art. 75. - Sunt contraventii, daca potrivit legii penale nu constituie infractiuni, urmatoarele fapte:
a) tragerea cu arma peste frontiera de stat, deteriorarea ori distrugerea semnelor de frontiera, a instalatiilor sau mijloacelor tehnice de paza, supraveghere si control ale Politiei de Frontiera Romane, utilizarea focului deschis fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, in apropierea liniei de frontiera;
b) aducerea in Romania de catre transportatorii aerieni, navali sau terestri a cetatenilor straini sau apatrizi fara documente de trecere a frontierei, cu documente sau vize false ori falsificate, sau ascunsi in mijloacele de transport;
c) refuzul sub orice forma de a permite autoritatilor de frontiera vizitarea aeronavelor, navelor, mijloacelor de transport rutiere sau feroviare, a magaziilor, hambarelor si a altor locuri ce prezinta interes pentru controlul de frontiera;
d) refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actele de identitate ori de a prezenta la control bagajele sau mijloacele de transport, la cererea organelor politiei de frontiera sau ale politiei;
Daca ati fi refuzat legitimarea si controlul masinii dvs.ati fi fost sanctionat conform lit.d din art.75 din aceeasi ordonanta.
~ final discuție ~