avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia de frontiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia de frontiera

Buna ziua,
Cand are voie politia de frontiera sa opreasca autovehicolele in trafic, in zona de frontiera, nu in punct de frontiera, pe drumurile publice.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: belami958 , utilizator 05:54, 21 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia de frontiera are autoritatea si competenta sa dispuna masuri, de verificare,inclusiv oprirea vehiculelor in trafic pe drumurile publice-inclusiv cu scopul prioritazarii accesului deplasarii trecerii convoaielor sau vehiculelor care au transport special
In judetul Mehedintii opresc autovehicolele in trafic si pe drumul european E70 intre Orsova si Drobeta Turnu Severin si pe alte drumuri nationale pentru a verifica documentul de identitate.
Este corect sau este o incalcare a legii si un abuz din partea lor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanța de urgență nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României
Art. 4. -
(1) Pentru asigurarea executării pazei și controlului trecerii frontierei de stat se constituie zona de frontieră.

(2) Zona de frontieră cuprinde teritoriul aflat pe o adâncime de 30 km față de frontiera de stat și țărmul Mării Negre, către interior.

(3) În județele din interiorul țării unde funcționează aeroporturi și porturi deschise traficului internațional suprafața aeroportului sau a portului cu platformele, imobilele și instalațiile aferente reprezintă zonă supusă regimului de control al poliției de frontieră.

(4) Fâșiile de teren, situate pe o adâncime de 10 km de o parte și de cealaltă a malurilor Dunării interioare, deschisă navigației internaționale, sunt supuse regimului de control al poliției de frontieră.
@cyan

Politia de frontiera are autoritatea si competenta sa intervina nun numai in zona de frontiera
De ex daca la unul dintre centrele teritoriale ale politie de frontiera urmeaza sa ajunga convoi cu migranti sau arestati,politia de frontiera are autoritatea sa dispuna asigurarea traseului inclusiv restrictionarea provizorie a restului participantilor la trafic exact ca in cazul altor transporturi speciale militare
@belami958 a intrebat daca PF are dreptul sa verifice masinile si in trafic, nu numai in punctele de frontiera. Iar raspunsul este afirmativ, poate verifica orice masina care tranziteaza zona de frontiera..Nu are nicio legatura cu asigurarea transportului unui grup de migranti de la GL la TM, nu verifica transportul ci il monitorizeaza pe traseu.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Limita de competenta a unui politist de frontiera victima frontieristilor victima frontieristilor buna ziua locuiesc in zona de frontiera cu serbia si acum doua zile am fost cu familia la resita drum cu adevarate peripetii de iti vine sa renunti deoarece ... (vezi toată discuția)
Cine poate opri un autoturism in trafic? doar politia? BG BG Va rog sa-mi spuneti daca in trafic poti fi oprit de o alta autoritate decat Politia Rutiera! Ex. Jandarmeria, ARR, Armata, etc. Ce se intampla daca nu ... (vezi toată discuția)
In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul ... Iustint Iustint In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul sa: 1. Imi ceara sa ii insotesc pana la o anumita locatie pentru a efectua un control ... (vezi toată discuția)