avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de executie lucrari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de executie lucrari

Am incheiat un contract in care se prevede ca pentru nexecutarea si nepredarea la termen a lucrarii, beneficiarul are dreptul la daune interese de 30% din valoarea contractului. Mentionez ca am depasit termenul de executie, intrebarea mea este daca pot pretinde pretul (o parte a pretului). Va multumesc.
Dar, eu as vrea sa continui executia si s-o finalizez, dar beneficiarul se opune categoric la aceasta. Ce pot face in aceasta situatie in care ma gasesec si tinand seama ca am am efectuat 90% din lucrare?
Trebuie vazut contractul, nu inteleg, daca are clauza penala pentru intarziere, inseamna ca partile au prevazut si posibilitatea asta, nu ar trebui sa va impiedice.
Daca lasati asa executia, puteti cere prin instanta pretul pentru cat ati executat cu daune (daca le dovediti) si cu dobanda legala... Aveyti actiune pe imbogatirea fara justa cauza... se timbreaza la valoare...
Sunt doua aspecte distincte primul fiind intarzierea finalizarii fata de termen, al doilea neexecutarea lucrarii totale sau partiale.Pentru intarzierea fata de termen partile au prevazut o clauza penala in valoare de 30 %din valoarea intregii lucrari.

In speta beneficiarul constatand depasirea termenului nu va permite continuarea lucrarilor desi au mai ramas 10%din aceasta dupa cum afirmati. Impiedicarea dvs sa terminati lucrarea este un abuz al beneficiarului intrucat rezilierea contractului nu se poate realiza decat pentru neexecutarea lucrarilor-ori dvs ati realizat 90%- si acesta numai printr-o hotarare judecatoreasca.

Pe de alta parte stabilirea penalitatilor de intarziere la o cifra de 30% din valoarea intregii lucrari comporta mai multe aspecte de interpretare

Sfatul meu este sa il notificati pe beneficiar in vederea intocmirii unui proces verbal de receptie a lucrarilor .Acest proces verbal va va ajuta in situatia in care veti fi dat in judecata.

Daca e vorba de constructii (nu ati specificat ) sunt si alte aspecte care va pot ajuta.
Cu stima !
avocat Constantin Patraulea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract executie aartist aartist Am incheiat un contract in care se prevede ca pentru nexecutarea si nepredarea la termen a lucrarii, beneficiarul are dreptul la daune interese de 30% din ... (vezi toată discuția)
Probleme incasare pret paul_2008 paul_2008 Doctrina spune referitor la contractul de antepriza urmatoarele : "La terminarea lucrării, clientul este obligat să recepţioneze şi să preia lucrarea. ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati gaskoe gaskoe Buna ziua. O firma a executat lucrare de reparatii la subsolul unui bloc, in baza unui contract de prestari servicii, incheiat intre reprezentantul firmei ... (vezi toată discuția)