avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cim ajutorrrrrrr
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cim ajutorrrrrrr

buna ziua,
am angajat o persoana pt functia de asistent director de vanzari cu contract de munca pe perioada determinata de 7 luni ,in toata aceasta perioada noi lam invatatt tot ce trebuie sa stie s-au facut ;cursuri;doar la locul de munca fara sa ii eliberam ceva la mana.
la claze am pus urmatoarea clauza. pe care o scriu pct cu punct
1. TIMP DE UN AN DE LA ABSOLVIREA CURSULUI,CONFORM CIM .ANGAJATUL NU POATE DENUNTA UNILATERAL CIM AVAND OBLIGATIA DE A SE ACHITA DE SARCINILE PRIMITE CONFORM CONTRACTULUI DE MUNCA
2.IN CAZUL IN CARE ANGAJATUL NU RESPECTA OBLIGATILE ASUMATE CONFORM ALINIATULUI DE MAI SUS RESPECTIV PARASESTE SOCIETATEA INAITE DE INDEPLINIREA TERMENULUI MENTIONAT IN PREZENTUL ACT ADITIONAL SE OBLIGA SA PLATEASCA INTEGRAL SOCIETATI SUMA CALCULATA ASTFEL
R=Vx(P-T)/P

R---SUMA CE URMEAZA A FI RESTITUITA
V--- VALOAREA SCOLARIZARI
P-- PERIOADA LA CARE ANGAJATUL SA ANGAJAT SA NU PARASEASCA SOCIETATEA(LUNI)
T---PERIOADA LUCRATA LA ANGAJATORDUPA TERMINAREA SCOLARIZARI

PROBLEMAAAA

11 ANGAJATUL SEA DAT DEMISIA CU 15 ZILE INAITE DE TERMINAREA PROGRAMULUI IL POT DETERMINA INTR-UN FEL SA PLATEASCA ACEASTA SCOLARIZARE . VA ROG SA TINETI CONT CA NU ESTE O CALIFICARE NU I SA DAT NICI O DIPLOMA
22 ANGAJATUL SPUNE CA A FOST DUS IN EROARE CA NU A STIUT CAT COSTA SCOLARIZAREA (NU APARE STIPULATA NICAIERI) ARE DREPTATE?

VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:30, 19 Mai 2011
Nefiind nimic concretizat prin contract de formare profesionala ca act accesoriu la CIM, cu prevederi clare privind durata, costuri, cu sau fara scoatere din program, competente dobandite la finalul formarii, etc., nu cred ca veti putea obliga salariatul sa va despagubeasca. In instanta va trebui sa dovediti ca a fost inclus si a absolvit programul de formare profesionala.
Ceea ce ati facut dv. asa cum va expuneti motivele nu este decat o actiune de intergrae a noului angajat in firma si adaptarea lui la conditiile concrete de munca.

Daca CIM a fost incheiat pentru 7 luni cum ati putut sa solicitati sa nu paraseasca unitatea decat dupa 12 luni? CIM pe perioada detereminata inceteaza de drept la data expirarii perioadei si poate fi prelungit numai cu acordul ambelor parti.

Punctul meu de vedere este acela ca nu avbeti suportul legal pentru a solicita despagubiri salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata si act aditional pt cursuri 040579 040579 Buna ziua. Am fost angajata recent pe contract determinat de 1an la o firma. La cateva luni de la angajare am fost trimisa la niste cursuri de perfectionare ... (vezi toată discuția)
Clauza de scolarizare in cim tiliuta tiliuta buna ziua, asi dori sa stiu in ce situatie ma aflu daca incalc o clauza de scolarizare pe care o am prevazuta in cim :``angajatul dispune de formare ... (vezi toată discuția)
Roi modificat dupa angajare stuccoman stuccoman Buna, Sunt angajatul unei firme din iunie 2009. La angajare am semnat un CIMpe perioada nedeterminata si dupa cateva luni am semnat cu patronul un contract ... (vezi toată discuția)