avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, anchetat pentru vatamare corporala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, anchetat pentru vatamare corporala din culpa

buna. am avut si eu un accident in luna decembrie pe valea oltului, mi-a derapat masina intr-o curba si am ajuns pe contrasens unde am intrat frontal intr-un tir(cel putin asa zice politia, eu nu imi amintesc nimic). cu mine in masina mai era fratele meu si inca un prieten si de aceea mi-a fost deschis dosar penal pt. vatamare corporala din culpa, dar pt ca fratele meu si prietenul nu au depus plangeri politistul mi-a spus ca mi se inchide dosarul numai ca dureaza putin pana ajunge sa il vada un procuror. ok, azi am primit rezolutie de la parchet si scrie ca nu se va incepe urmarirea penala si ca dosarul se va inchide. ok, acuma am ajuns la intrebarea mea... de unde ar trebui sa imi ridic eu permisul pt. ca politistul care a anchetat cazul mi-a spus ca trebuie sa merg acolo dupa permis (eu sunt din oradea si am avut accident pe valea oltului, am fost anchetat de politia din valcea), iar aici in oradea la politie mi s-a spus ca trebuie sa ridic permisul de la politie de unde mi-a fost eliberat, adica din oradea. eu l-am sunat pe inspectorul din valcea si i-am spus ce mi s-a zis aici la politie si el mi-a raspuns ceva de genu "tie nu ti-o fost retinut permisul pt. viteza sau ceva de genul, tu ai fost anchetat penal si de aceea trebuie sa te prezinti aici in valcea dupa dosar si permis". acuma, daca cineva a mai patit ca si mine, ma poate ajuta cu aceasta informatie sa stiu de unde trebuie sa imi iau permisul ? multumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
mihaiovidiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiovidiu , utilizator 12:37, 22 Mai 2011
Dupa incheierea procesului rezolutia se trimite si la politia care v-a retinut permisul si in acel moment din cate stiu eu poltia Valcea il va trimite la politia care l-a emis unde il veti gasi si dv.
deci chestia asta cu rezolutia e adevarata, ca mi-a trimis si mie, si la fratemeu, si cred ca si la prietenul care era cu noi, si scria ca trimite si la SPR Valcea. acuma e enervant ca politistul din Valcea mi-a spus ca numa de acolo pot lua permisul, ca asa e legea. astia din Oradea spun ca e altfel legea. deci atata de aiurea e toata treaba, se bat cap in cap.
~ Conținut șters la cerere ~

Art. 219. din Regulamentul de apkicare a Codului rutier prevede:

(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.

Cred ca aceasta prevedere regulamentara este lamuritoare.
deci din cate inteleg din art. 219 ...trebuie sa merg eu acolo dupa permis, pt ca nu o sa mi-l trimita ei aici. acuma o sa vad ce imi va zice maine politistul din Valcea pt. ca a zis sa il sun maine. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie pe drumurile publice cu autoturisme cu nr.rosii expirate si punerea in circulatie a acestora viorelwww viorelwww imi cer scuze ca dau al doilea mesaj si sunt insistent dar am permisul din anul 1994 si niciodata nu am avut probleme.profesia mea este de administrator de ... (vezi toată discuția)
Un politist poate respinge hotararea unui procuror? madylumy madylumy buna ziua, am si eu nevoie de un sfat: fratele meu are intocmit un dosar penal, intocmit de politie conf.art.85 alin.2, de la politie dosarul a plecat la ... (vezi toată discuția)
Cum cotest un pv intocmit in urma unui accident cu victime? denisa_m denisa_m Buna ziua, in luna ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident \"soldat cu victime\". Initial i-a fost luat permisul celuilalt sofer, apoi el a primit ... (vezi toată discuția)