avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... circulatie pe drumurile publice cu autoturisme cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

circulatie pe drumurile publice cu autoturisme cu nr.rosii expirate si punerea in circulatie a acestora

imi cer scuze ca dau al doilea mesaj si sunt insistent dar am permisul din anul 1994 si niciodata nu am avut probleme.profesia mea este de administrator de firma si permisul ma ajuta f.mult pentru a ma ocupa de treburile firmei,pe de alta parte baiatul meu care tocmai a luat permisul de o luna de zile voiam sal angajez la firma sofer pentru ca este casatorit cu copil si nu are de unde isi castiga existenta.spuneam ca a fost o eroare faptul ca nu am verificat data expirarii autorizatii provizorie,si fiindca fetita lui a facut febra iam zis sa ia masina sa o duca la un medic.dovada fiind reteta eliberata de acesta.am dat amandoi declaratii la politie ni sa incheiat proces verbal si sa eliberat doua dovezi cu drept de circulatie.va rog sami spuneti daca in faza asta de cercetare a dosarului si pana se trimite la parchet dupa cum mi sa spus,organele de politie rutiera sau comandatul politiei poate da o rezolutie de anulare a dosarului sau ceva de genul asta avand in vedere ca fetita sa inbolnavit si intentia era de a duce la un medic,si nu stiam ca autorizatia expirase.sau e obligatoriu ca dosarul sa ajunga la procuror si sa dea el rezolutia?am citit pe forumul dv,ca poate dura f,mult pana se definitiveaza si pentru noi permisele sunt vitale pentru ca ne intretinem familiile cu ajutorul lor.o sa-mi caut si un avocat dar vas ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi poate se rezolva ceva cat este dosarul la politie.
Doar in baza rezolutiei sau ordonantei procurorului se poate solutiona,ce ati auzit dvs este gresit.
HG1391/2006
ART.219
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
Exista si posibilitatea sa fiti trimis in judecata si condamnat iar in aceasta situatie permisul se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet de conducere dupa rezolutia nup ioana_04 ioana_04 Buna ziua, ieri am primit NUP sub aspectul infr.prev.de art.184 al.1 si 3 Cp, pentru ca partea vatamata a depus declaratie ca nu formuleaza vre-o plangere ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice AdrianAng AdrianAng Am fost nevoit sa plec d acasă după un doctor sa vina sa îmi consulte fetița de 2 saptamâni după ce consumasem alcool si am fost oprit la care am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, anchetat pentru vatamare corporala din culpa mihaiovidiu mihaiovidiu buna. am avut si eu un accident in luna decembrie pe valea oltului, mi-a derapat masina intr-o curba si am ajuns pe contrasens unde am intrat frontal intr-un ... (vezi toată discuția)