avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire carnet de conducere dupa rezolutia NUP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire carnet de conducere dupa rezolutia NUP

Buna ziua,

ieri am primit NUP sub aspectul infr.prev.de art.184 al.1 si 3 Cp, pentru ca partea vatamata a depus declaratie ca nu formuleaza vre-o plangere si nu are pretentii.
Am doua intrebari: cine trebuie sa dispuna retinerea carnetului sau restituirea acestuia? Daca procurorul trebuie sa constate ca n-am fost vinovata de acest accident?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:15, 20 Februarie 2014
NUP este decizia procurorului.

Restituirea permisului se face prin depunerea unei cereri si a copiei ordonantei procurorului.

hg1391
Art. 219. –
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savârsita fapta, la cererea titularului, în baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau încetarea urmaririi penale, în baza hotarârii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat sau ca urmare a încetarii masurii de siguranta prevazute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, as aprecia mult daca ma poate ajuta cineva in problema recuperarii permisului de conducere urator urator Am fost cercetat penal pentru comiterea unei infractiuni prevazute art.86 al. 2 din OUG 195/2002. Dupa 2 ani in temeiul dispozitiilor art. 262 pct. 2 lit. ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa recuperez permisul auto inainte de a expira perioada de suspendare? teddycarebears teddycarebears Buna ziua, Mi-a franat o masina in fata si nu am mai putut evita impactul. Cateva persoane din masina din fata au preferat sa fie deplasate la spital de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool la volan crisu_10 crisu_10 buna ziua.am permisul retinut pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.am primit solutia de la procuror cu scoatere de sub urmarire.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)