avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot sa recuperez permisul auto inainte de a expira ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot sa recuperez permisul auto inainte de a expira perioada de suspendare?

Buna ziua,

Mi-a franat o masina in fata si nu am mai putut evita impactul. Cateva persoane din masina din fata au preferat sa fie deplasate la spital de catre SMURD doar pentru verificare si chiar s-a constatat la spital ca nu au avut leziuni recente insa din cauza aceasta mie mi s-a deschis dosar penal si mi s-a retinut permisul pentru 2 luni de zile. Politia rutiera a constatat in plus doar nerespectarea distantei neregulamentare fara nicio urma de viteza si cu alcolemie zero.

Problema mea este urmatoarea, cum pot recupera permisul mai devreme de 2 luni, chiar si temporar ?

Voi avea nevoie de permis 2 saptamani pentru a circula in Bulgaria sa imi fac concediul si doar pe baza dovezii nu pot conduce in afara tarii.

Va multumesc anticipat,
Teddy
Pana la rezolvarea situatiei nu puteti circula decat cu dovada.
Art. 219.HG1391/2006
"(2)Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;
In concluzie pana nu se da o solutie in dosarul penal nu aveti ce face.
tocmai aici este si nelamurirea mea deoarece agentul de circulatie a zis ca exista o portita daca se face o cerere speciala pentru restituire temporara pe propria raspundere insa nu gasesc nimic in lege ... sansele sunt infime deoarece o data luat este bun luat insa as prefera sa incerc totusi varianta asta cu conditia sa o gasesc in lege si nu o gasesc ...
Nu exista o asemenea reglementare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet de conducere dupa rezolutia nup ioana_04 ioana_04 Buna ziua, ieri am primit NUP sub aspectul infr.prev.de art.184 al.1 si 3 Cp, pentru ca partea vatamata a depus declaratie ca nu formuleaza vre-o plangere ... (vezi toată discuția)
Salutare, as aprecia mult daca ma poate ajuta cineva in problema recuperarii permisului de conducere urator urator Am fost cercetat penal pentru comiterea unei infractiuni prevazute art.86 al. 2 din OUG 195/2002. Dupa 2 ani in temeiul dispozitiilor art. 262 pct. 2 lit. ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice AdrianAng AdrianAng Am fost nevoit sa plec d acasă după un doctor sa vina sa îmi consulte fetița de 2 saptamâni după ce consumasem alcool si am fost oprit la care am ... (vezi toată discuția)