Am fost nevoit sa plec d acasă după un doctor sa vina sa îmi consulte fetița de 2 saptamâni după ce consumasem alcool si am fost oprit la care am aceeptat sa fiu testat cu aparatul in care a ieșit 0,57 mg și-n cauza timpului am refuzat sa merg la probe ....cum as putea aceasta problema după ce am fost sa depun cerere pt dovada am fost refuzat
Prin refuzarea probelor biologice v-ati ingreunat situatia. In cazul infractiunii privind consumul de alcoole peste 0.4 dovada se elibereaza fara drept de circulatie si nu veti primi dreptul de a fi prelungita cu cate 30 de zile pana la finalziarea dosarului penal.
Buna ziua,
Din pacate problema dumneavoastra este deja penala si se va incepe cercetarea si, probabil, urmarirea penala.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat si sa nu dati nicio declaratie decat in prezenta lui.
Dovada este fara drept de circulatie si nu se poate prelungii, restituirea permisului este posibila doar in conditiile art.219 din HG1391/2006.
Art.219
...............................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
.................................................
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, in urma hotararii de condamnare ramase definitiva, permisul se anuleaza.