avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj Societate Comerciala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj Societate Comerciala

Buna ziua,
Detin o societate comerciala impreuna cu partenerul meu si trec printr-un proces de partaj cu fosta sotie.
Aceasta societate este constituita in timpul casatoriei dar dansa nu este actionara la aceasta.
Fosta sotie poate pretinde la partaj actiuni, cota din profit, etc?
Pot cesiona cota mea din firma partenerului meu? In acest caz la partaj poate solicita cota parte din actiunile detinute de mine inainte de cesionare?

Multumesc
Bunurile dobandite in timpul casatoiriei sunt bunuri comune , inclusiv actiunile dvs. la societate . Daca le cesionati mai inainte de partaj este furt intre soti , trebuie sa-i achitati contravaloarea. Fiti corect cu sotia , v-a fost partenera pana la divort .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.. În caz de divorț, având doi copii, cu firma înființată ... Daniell_r Daniell_r Buna ziua.. În caz de divorț, având doi copii, cu firma înființată după căsătorie, însă asociat unic , soția poate pretinde pretenții din firma ? (vezi toată discuția)
Divort-partaj dennisnic dennisnic Salutare tuturor, Sunt actionar in 2 societati comerciale ,la o societate sunt asociat unic ,iar la cealalta detin 50%. In cazul unui divort sotia poate ... (vezi toată discuția)