In loc sa se simplifice, totul este mai stufos.Asa cum ati remarcat, din pacate este necesar acest acord, pentru care trebuie sa platiti 100 lei.Dar nu este numai asta, pentruca trebuie sa faceti un "mic proiectel", deci o documentatie facuta de catre un inginer proiectant(nu glumesc) care isi va pune parafa pe respectivul proiect, il va inregistra la Ordinul arhitectilor(si totul costa) si apoi se va duce la MEDIU.
Pentru inlocuire geam cu usa, o sa va dea o iscalitura ca acest proiect nu necesita acord de mediu, fiind o lucrare fara importanta sau de importanta redusa. Si apoi, fericit, o sa va puteti inlocui fereastra cu usa(daca intre timp nu o sa va razganditi , vazand costurile-cum spune romanul-mai mare daraua decat ocaua).Ordin 135/2010-metodologie de aplicare a evaluarii impact asupra mediului pentru proiecte publice si private.
Toate cele bune si succes!!!
Daca este cineva care cunoaste aceste reglementari va rog lamuriri cu privire la acest aviz de mediu, eu am gasit in legislatie ca pentru aceasta lucrare minora nu este necesar si nu este trecuta in lista lucrarilor pentru care trebuie acord mediu.
Agentia de mediu refuza sa raspunda la intrebarea pusa de mine, raspunde ca pentru acordul de mediu se plateste 100 lei. Asta am inteles, dar eu am solicitat o adeverinta din care sa rezulte ca nu este necesar acest acord. Nu sunt de acord sa platesc 100 lei o suma nejustificat de mare pentru o adeverinta daca nu trebuie acord atunci nu este normal sa platesc. Este un abuz din partea agentiei, adica consider ca sunt furat de aceasta agentie care cere 100 lei pentru un serviciu care nu trebuie prestat. Aici este problema, suntem furati pe fata, nu primim raspuns la cele solicitate si doresc sa se lamureasca aceasta situatie, cred ca nu trebuie sa platim doar ca asa ni se cere, ajunge cu abuzurie, doresc sa fiu informat corec. De ce alte agentii din tara nu cer acest acord pentru amenajarea unei usi in locul ferestrei existente la o cladire executata si elibereaza gratuit acele adeverinte ? Oare legea nu este aceiasi pentru toti ? Va rog ajutor in aceste probleme, de ce nu primesc raspuns clar de la agentia de mediu judeteana si nici de la Agentia Nationala de Mediu Bucuresti unde am trimis o adresa fiind nemultumit ca nu primesc un raspuns clar in conformitate cu legea. Aceste agentii nu sunt obligate sa ne raspunda si sa ne informeze corect ? De ce se cer bani nejustificat, oare si pentru a primii raspuns trebuie sa platim ? Chiar nu se poate face nimic cu aceste taxe impuse nejustificat pe care nu mai suntem dispusi sa la platim ?
Pai, dupa ce veti plati cei 100 lei, avizul eliberat de APM, va contine textul(aproximativ):Lucrarea nu prezinta impact asupra mediului si nu necesita elaborarea altor documentatii.... Pentru cei 100 lei, ei analizeaza daca lucrarea dv este importanta sau ba...
In materie de avize, absurditatile se tin lant, spre exemplu, pentru o constructie P+1 la 3 km de aeroport, avizul costa 350Euro+TVA:stunned:
L.50/1991 ART.3-si O.135/2010.
Dupa cum am mai scris, este obligatorie autorizatia de construire pt.orice lucrare si conform O.135/2010 este obligatoriu, nu conteaza marimea investitiei, acel aviz de la mediu.
Am intrebat cu totul alceva, stiu de autorizatia de constructie dar am intrebat daca nu trebuie aviz , asa cum am gasit in legislatie pentru ce sa platesc 100 lei, repet alte APM elibereaza adeverinte GRATUIT, deci nu trebuie aviz, dar la noi in judet sunt alte norme asa cum vrea APM ? Doresc sa intreb si instanta, doresc sa primesc raspuns si de la APM, oare nu este incalcat dreptul la petitie ? Va rog lasati sa raspunda cei care sunt documentati, sau raspundeti la intrebarile puse de mine daca vreti sa ma ajutati. Cred ca se incalca legislatia si drepturile omului, nu credeti ? O sa revin cu articolele unde scrie clar ca nu trebuie aviz, atunci nu trebuie sa platesc nimic si nu voi platii atata timp cat consider ca sunt nedreptatit si aceasta agentie nu respecta legea si cetateanul . Ce aveti de spus ca nu raspunde la ce am solicitat, probabil ca stiu ca nu au dreptate si nu vor sa dea un raspuns in scris cu care sa ma pot adresa instantei, nu credeti?