avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acord de mediu desfiintare constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acord de mediu desfiintare constructie

Undeva,in mediul rural,cineva are niste anexe gospodaraeti construite in urma cu 40-50 de anisi doreste sa le desfiinteze.Primaria i-a solicitat, pe langa alte acte, sa achite si acordul de mediu petru care a platit 100 lei. Intrebare: Este legala perceperea acestei taxe,respectiv acordul de mediu.In zona s-a cerut asa ceva si la demolarea unui gard. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 14:53, 25 Martie 2014
Taxa pentru emiterea acordului de mediu se percepe de Agentia de Protectie a Mediului nu de primarie. Orice demolare a unei constructii care s-a facut cu autorizatie de constructie necesita obtinerea autorizatiei de demolare (inclusiv gardurile). Unul din documentele necesare obtinerii autorizatiei de constructie respectiv demolare este acordul de mediu.
Ziceti ca ,, orice constructie care s-a edificat in baza unei autorizatii de constructie'' necesita la demolare autorizatie de demolare(desfiintare).Numai ca acareturile in cauza fiind construite in urma cu 40-50 de ani,ma indoiesc ca au fost ridicate in baza unei autorizatii de constructie.
Daca respectivele constructii au fost contruite fara autorizatie, nu sunt intabulate etc. nu se poate solicita acord de mediu pentru demolarea lor (deoarece la solicitarea acordului de mediu ai nevoie de certificat de urbanism, autorizatie de constructie, planuri etc). In astfel de situatii cel mai practic e sa le darami cum le-ai construit, daca intelegeti ce vreau sa zic. Taxa de 100 lei s-ar putea sa fie o taxa locala stabilita prin hotarare de consiliu local si sa poarte tot denumirea de acord de mediu. Actul normativ care reglementeaza obtinerea acordului de mediu de la Agentia de Protectie a Mediului este Ordinul 135 din 10 februarie 2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private si Hotararea Nr. 445 din 8 aprilie 2009
privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului

Oricum, daca faceti notificare la Agentia de Protectia a Mediului in acest sens, raspunsul este ca proiectul dvs. nu face obiectul demararii procedurilor de evaluare a impactului.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul contenciosului administrativ se pot solicita si daune institutiei emitente a actului contestat sau doar anularea acestui act addi68 addi68 In cazul contestarii in contencios administrativ (Legea 554/2004), a emiterii unei autorizatii de construire data pentru un tert, cu nerespectarea Legii nr. ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate pt un proiect partial realizat adriana_ragalie adriana_ragalie Buna seara! Doresc sa stiu daca se poate intra in legalitate cu un proiect partial realizat. (vezi toată discuția)
Solicitarea avizului de mediu pentru executie usa la cladire existenta este un abuz cetateanul1 cetateanul1 Doresc sa amenajez o usa in locul ferestrei existente la o cladire si consider ca este nejustificata solicitarea avizului de mediu de catre urbanism si APM. ... (vezi toată discuția)