avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... in cazul contenciosului administrativ se pot solicita ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

in cazul contenciosului administrativ se pot solicita si daune institutiei emitente a actului contestat sau doar anularea acestui act

In cazul contestarii in contencios administrativ (Legea 554/2004), a emiterii unei autorizatii de construire data pentru un tert, cu nerespectarea Legii nr. 50/1991, Legii protectiei mediului, HG 445/2009 privind evaluarea impactului asupra mediului a proiectelor publice si private etc, prin aceea ca nu s-a verificat obtinerea in prealabil a actului de reglementare de la Agentia pentru Protectia Mediului, este necesar a se demonstra in fata instantei si neajunsurile provocate vecinilor de noua constructie, care nu are aprobarea agentiei de mediu si in acest caz se pot solicita primariei si daune materiale, sau procedura se rezuma la argumentarea viciilor de procedura de reglementare cu solicitarea anularii autorizatiei, iar pentru solicitarea de daune materiale este necesara o alta procedura in fata altei instante?

Alte discuții în legătură

Autorizatie demolare-act(aviz, acord)/ punct de vedere emis de protectia mediului oanafl oanafl Conform alin.3 al art.8 din Legea 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare \"«(3) Prin exceptare de la prevederile art. 2 alin. ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate ola71 ola71 Buna ziua.Am doar titlul de proprietate emis bunicilor,cum obtin contractul de proprietate ptr casa necesar emiterii buletinului de identitate?:( (vezi toată discuția)
O piscina 6x3m in curte are nevoie de autorizatie de constructie? csmara csmara Daca vreau sa construiesc o piscina in curte (privata nu publica), 6m x 3m din materiale prefabricate (nu beton) cu o sapatura de 120 cm, am nevoie de ... (vezi toată discuția)