avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie demolare-act(aviz, acord)/ punct de vedere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie demolare-act(aviz, acord)/ punct de vedere emis de protectia mediului

Conform alin.3 al art.8 din Legea 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare "«(3) Prin exceptare de la prevederile art. 2 alin. (21), pentru emiterea autorizatiei de desfiintare a lucrarilor/constructiilor nu este necesara emiterea punctului de vedere al autoritatii competente pentru protectia mediului ori a actului administrativ al acesteia."
Actele normative emise in domeniul protectiei mediului (OUG 195/2005, HGR 445/ 2009, OMMAPPM 860/2002)- nu fac nici o distinctie intre "construire" ori "demolare" cand reglementeaza documentele administrative pe care le emit.
Este corecta impunerea, prin certificatul de urbanism emis pentru demolarea unei constructii, a cerintei "aviz/ acord de mediu"?
PS. CU a fost emis dupa 16 oct 2009 (data intrarii in vigoare a Legii 261/ 2009- prin care s-a completat si art.8 al Legii 50/ 1991 cu alineatul mai sus citat).
Cel mai recent răspuns: gabi rosu , utilizator 07:39, 17 Decembrie 2009
La ce data ati solicitat certificatul de urbanism?Cred ca ar trebui sa solicitati un raspuns oficial la obiectiile dumneavoastra.
Nulitatea unui act juridic, implicit şi a actelor administrative, este considerată a fi o sancţiune care intervine în situaţiile în care actul este afectat de unele vicii sub aspectul legalităţii. Cauzele nulităţii pot viza nelegalitatea actului administrativ, în sensul încălcării condiţiilor de fond, formă şi procedură prevăzute de lege pentru valabilitatea sa, precum şi netemeinicia actului, adică aplicarea eronată a legii la situaţia de fapt reglementată prin actul administrativ.
Viciile care pot afecta legalitatea unui act administrativ nu au aceeaşi valoare juridică.
Nulitatea actului poate fi totală sau parţială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate ola71 ola71 Buna ziua.Am doar titlul de proprietate emis bunicilor,cum obtin contractul de proprietate ptr casa necesar emiterii buletinului de identitate?:( (vezi toată discuția)
In cazul contenciosului administrativ se pot solicita si daune institutiei emitente a actului contestat sau doar anularea acestui act addi68 addi68 In cazul contestarii in contencios administrativ (Legea 554/2004), a emiterii unei autorizatii de construire data pentru un tert, cu nerespectarea Legii nr. ... (vezi toată discuția)
Acord de mediu desfiintare constructie seneca399 seneca399 Undeva,in mediul rural,cineva are niste anexe gospodaraeti construite in urma cu 40-50 de anisi doreste sa le desfiinteze.Primaria i-a solicitat, pe langa alte ... (vezi toată discuția)