avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere in anulare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere in anulare

pot ataca o hotarare definitiva pe motivul ca nu am fost instiintat ce decizie penala a fost luata la apel si ca nu am asistat la citirea condamnarii in recurs?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Alte profesii 11:34, 20 Mai 2011
De atacat, puteti ataca orice fel de hotarare. Problema se pune daca aveti vreo sansa de castig.
Cazurile de contestatie in anulare sunt foarte putine la numar si cele spuse de dvs. nu se regasesc in nici un caz.
Multumesc pentru raspuns.Mai am o rugaminte,am descriu pe scurt cazul meu.Am fost depistat conducand masina cu 0,5 %alcool in aerul expirat si respectiv 0,96 probe biologice.Instanta de fond(in baza circumstantelor atenuante) si inclusiv la apelul facut de parchet,am primit amenda administrativa,insa la recurs am primit 3luni cu suspendare si 2 si3 luni termen de incercare.Tin sa mentionez ca de la comiterea faptei si pana la sentinta definitiva au trecut 2 si jumatate.Din cauza suspendarii carnetului de conducere mi-am pierdut locul de munca,fapt care a dus la deprecierea masiva a situatiei financiare .Am un copil minor,locuiesc cu chirie si am credite bancare.Hotararea definitiva data agraveaza si mai mult situatia financiara in care ma aflu prin privarea dreptului de conduce(singura potentiala sursa de venit).Bancile vor inainta plangeri impotriva mea ca nu am achitat ratele,iar eu ma aflu in termen de incercare cu o pedeapsa de 3 luni inchisoare.
As dori sa stiu cat de mult m-ar afecta plangerile penale (daca vor fi) facute de banci si ce anume as mai putea face.
Multumesc anticipat
pentru ca nu ati achitat bancile ,nimeni nu va poate face dosar penal,dar daca puteti, depuneti in fiecare luna o suma cat de mica la banca pentru a dovedi ca nu sunteti de rea credinta , ca nu va sustrageti de la plata creditelor si ca acestea sunt posibilitatile pe care le aveti momentan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnarea in prima instanta poate fi schimbata daca e platit prejudiciul si retrasa plangerea? AliceBv AliceBv Buna ziua, As dori sa aflu ,in cazul a doua persoane condamnate, in prima instanta, la inchisoare cu executare(10 luni) pt delapidare, daca una dintre cele ... (vezi toată discuția)
Sentinta recurs tudordiac tudordiac prima instanta (intr-un dosar penal) a hotarat sa-mi acorde o amenda administrativa plus cheltuieli de judecata.Dupa recurs, am primit condamnare la 3 luni ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta penala Eusebiu Tapuc Eusebiu Tapuc Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii pentru a intelege cat mai exact sentinta ce mi-a fost data. acest 1 an ramane in cazier, dispare ... (vezi toată discuția)