avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... condamnarea in prima instanta poate fi schimbata daca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

condamnarea in prima instanta poate fi schimbata daca e platit prejudiciul si retrasa plangerea?

Buna ziua,

As dori sa aflu ,in cazul a doua persoane condamnate, in prima instanta, la inchisoare cu executare(10 luni) pt delapidare, daca una dintre cele doua persoane isi recunoaste vina, plateste prejudiciul si i se retrage plangerea penala ,poate fi achitata sau condamnata doar cu suspendare la recurs? sau nu se mai poate face nimic?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: AliceBv , utilizator 16:41, 13 Mai 2016
Se poate modifica pedeapsa, achitarea prejudiciului sau retragerea plangerii nu conduce la achitare.
Retragerea plangerii penale si plata prejudiciului nu sunt de natura sa duca ca atare la achitare deoarece, aceasta infractiune nu face parte din categoria celor la care retragerea plangerii penale sau impacarea partilor sa duca la achitare ptr. ca ,ar fi inlaturata raspunderea penala,eventual la o pedeapsa mai mica sau cu suspendare
Va multumesc pt raspuns Dle Avocat!

As dori sa mai aflu daca,in actuala faza a procesului(apel),recunoasterea faptei ar putea aduce o pedeapsa mai blanda(una cu suspendare de exemplu)?
Si daca,dupa ce se va judeca apelul,ar mai putea urma si un recurs sau se va da deja hotararea definitiva?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2016
AliceBv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lovit pe cineva pe trecere din pacate...si am cateva intrebari razvandrumea razvandrumea PRIN 2006 PE 12 IULIE AM LOVIT UN BARBAT PE TRECEREA DE PIETONI,VINA FIIND CLAR A MEA #-o.AS VREA SI EU SA STIU CE POT SA PATESC CACI DEOCAMDATA AM AUZIT UN ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa elena_71e elena_71e buna seara! intrebarea mea este ce pedeapsa ce poate primi pentru vatamare corporala din culpa(accident de circulatie),56 zile ingrijiri medicale.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)